Hivatalos: eldőlt Massa sorsa, megvan Hamilton csapattársa!

A Williams hétfő délután hivatalosan is bejelentette, Felipe Massa visszatér a csapathoz, miután aláírt egy új, egyéves szerződést a vezetőséggel.


 

 

 
 
Ezzel párhuzamosan az is biztossá vált, hogy Valtteri Bottas a Mercedesnél folytatja pályafutását.
 
 

Felipe Massa on Twitter

 
 
Massa még 2016 szeptemberében jelentette be, hogy befejezi F1-es pályafutását, hazai versenyén pedig felejthetetlen búcsúban részesítették, az élet azonban úgy hozta, hogy a brazilé lett minden idők talán legrövidebb visszavonulása, a Williams ugyanis néhány hónappal később új szerződést ajánlott neki, miután a Mercedes finn versenyzőjükkel kívánja pótolni Nico Rosberget.
 
A brit csapat mindenképpen szeretett volna egy tapasztalt pilótát, Lance Stroll ugyanis élete első F1-es szezonjára készül, az ideihez hasonló szabályváltozásokkor pedig mindennél jobban jön az évek alatt gyűjtött rutin. Bár először kételkedtek abban, hogy Massa elfogadja ajánlatukat, a brazil végül rábólintott az egyezségre, és örömmel vágott bele az új kihívásba. 
 
„Nagyon boldog vagyok, hogy a Williamstől lehetőséget kaptam a visszatérésre” – idézte szavait a csapat közleménye.
 
„Mindig is az volt a terv, hogy versenyezzek valahol 2017-ben, a Williams pedig nagyon közel áll a szívemhez. Minden törekvésüket tisztelem. Valtteri a téli eseményeknek köszönhetően komoly lehetőséget kapott! Minden jót kívánok neki a Mercedesnél” – folytatta a korábbi ezüstérmes, aki ezzel jóformán hivatalosan is bejelentette Bottas csapatváltását. 
 
„Felajánlották, hogy segítsem a Williamst a 2017-es évben, és úgy éreztem, ez a helyes dolog. Nem veszítettem el a versenyzés iránti lelkesedésem, és rendkívül motiváltan térek vissza, hogy vezethessem az FW40-est” – tette hozzá
 
Bottas a címvédőhöz csatlakozik, ezt megerősítette a Williams csapatvezetője is.
 
„Valtteri 2010 óta a Williams-család tagja, és ez idő alatt kilenc dobogós helyezésével megmutatta, milyen hatalmas tehetség. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak neki az egész csapat nevében, és sikeres szezont kívánjak neki a Mercedesszel!”
 

Videók