Hibázott a Mercedes azzal, hogy legyőzte a Ferrarit?

A két rivális az utolsó futamig küzdött a konstruktőri második helyért.


A Red Bull csapathoz tartozó szimulátoros versenyző, Rudy van Buren úgy véli, a Mercedes helyesen tette, hogy az Abu Dhabi szezonzárón megszerezték a konstruktőri tabella második helyét, annak ellenére, hogy ennek következtében kevesebb fejlesztési idejük lesz a 2024-es szezon során.

Az Ezüstnyilak a W14-es versenyautóval a kezdetekben nehezen tudtak érvényesülni, bár a Monacói Nagydíjon végrehajtott fejlesztésekkel előrelépést értek el vele.

Mivel Lewis Hamilton és George Russell a szezonzárón felülmúlta Charles Leclerc és Carlos Sainz párosát, így a Mercedes bebiztosította, hogy a Red Bull mögött a második helyen végezzenek a szezon végén, amely egy kivételével minden futamot megnyert az év során.

Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy a Ferrari a Mercedes mögött végzett, 2024-re előnybe kerülhet, ha a szélcsatornában felhasználható nagyobb mennyiségű időt kihasználja a riválisával szemben.

A RacingNews365-nek nyilatkozva van Buren lekicsinyelte a kérdést: „Most arról a néhány százalékos különbségről beszélünk a szélcsatornában eltöltött idő tekintetében - szerintem mindig azt kell venni, amit a bajnokság szempontjából el tudsz érni. Nem hiszem, hogy az a néhány százalék a szélcsatorna idő szempontjából, olyan meghatározó lesz.”

A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff szerint, nem kérdés, hogy a Red Bull 2024-ben is a legnagyobb esélyesként indul majd neki a szezonnak, tekintettel arra, hogy már ideje korán átállhattak a soron következő autójuk fejlesztésére.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók