„Hiába lesz ő az új Michael Schumacher, ez örökké vele marad!”

Az Alpine vezérigazgatója élesen bírálta Oscar Piastrit a McLaren-saga miatt.


 Laurent Rossi úgy gondolja, bármilyen remek karriert fut majd be az F1-ben Oscar Piastri, mindig kísérteni fogja az, ahogy cserben hagyta őket.

A 21 éves versenyzőt óriási tehetségnek tartják, ezzel mind az Alpine-nál, mind pedig a McLarennél tisztában vannak.

Csapatváltásának körülményei azonban sokak számára rossz fényben tüntették fel az ausztrált. Piastri a nevelőegyesülete, az Alpine tudta nélkül írt alá a McLarenhez, ők pedig bírósághoz fordultak emiatt.

Az ítélet végül a pilótának kedvezett, azonban ez a hercehurca még sokáig emlékezetes marad. Legalábbis Rossi szerint.

„Alonso távozása után őt ültettük volna be az autóba. Mi és a McLaren nagyjából egy szinten vagyunk, mi viszont gyári istállóként versenyelőnyben vagyunk.” – kezdte a vezérigazgató.

„Ebben a csapatban nőtt fel. Mindenkit ismer nálunk, elkötelezettek voltunk iránta. Nem kellene egy kicsit hálásnak lennie emiatt?”

„Oscar ezentúl jól teszi, ha gyors lesz és eredményes, mivel ez örökké veled marad. Hiába lesz az új Michael Schumacher, ezt akkor sem felejti el a világ egykönnyen.”

„Piastri levágta az a kezet, ami eddig táplálta őt.”

Rossi később kifejtette azt is, hogy hiába ejtett nagy sebet rajtuk ez a történet, tovább kell lépniük, ugyanis a 2023-as szezonra egy versenyképes autóval és pilótapárossal kell majd előrukkolniuk.

Fotó: Daniel Pockett/Getty Images

 

Videók