Helmut Marko Verstappenhez „kötötte az életét”?

Úgy írhatott extra záradékot a szerződésébe, hogy arról a csapatnál sem tudott senki.


 Max Verstappen egyértelművé tette, hogy távozni szeretne a Red Bull Racingtől, ha Helmut Markónak mennie kell.

A korábban emlegetett távozási záradékkal kapcsolatban azonban vannak kérdőjelek, ugyanis a The Telegraph szerint Marko maga tette bele ezt a kitételt a szerződésbe.

A Red Bull Racingnél bizonytalanok a dolgok, ugyanis egyértelmű harc folyik Christian Horner tábora és a Red Bull osztrák részlege között. Utóbbi táborhoz tartozik Helmut Marko és Max Verstappen is, aki a csapat jó teljesítménye ellenére sem szeretné a Red Bull tanácsadója nélkül folytatni a közös munkát.

Az elmúlt hetekben még az a hír járta, hogy Verstappen szerződésében van egy záradék, amely lehetővé teszi számára, hogy távozzon, ha Marko már nem lesz a csapatnál. A The Telegraph azonban úgy értesült, hogy ezzel a záradékkal kapcsolatban kétségek merültek fel, hiszen állítólag Marko maga tette bele ezt a záradékot Verstappen szerződésébe, anélkül, hogy erről bárki is tudott volna a Red Bull Racingtől.

Verstappen táborán belül biztosak abban, hogy vannak más lehetőségek is arra, hogy 2024 végén elhagyja a csapatot a holland - tudta meg a GPblog a hét elején.

A Red Bull Racing jövőjével kapcsolatos kételyek mindaddig fennállnak, amíg Helmut Marko megbízatása bizonytalan. Horner jövője szintén fontos szerepet játszik, hiszen, ha ő marad a csapatfőnök, akkor Verstappen környezetének nincs érdeke abban, hogy hosszabb időre elkötelezzék magukat az osztrák istállóval.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók