Harry Kane szerint Hamiltont jogtalanul fosztották meg a nyolcadik vb-címétől

Megosztja a sportvilágot Verstappen sikere.


A sport világában vegyes a fogadtatása Max Verstappen Forma-1-es világbajnoki győzelmének, a kritizálók szerint a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj végén megkérdőjelezhető, "elfogadhatatlan" döntések születtek, amelyek aztán a Red Bull holland versenyzőjének sikeréhez vezettek.

A Tottenham Hotspur Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott labdarúgója, Harry Kane például a Twitter-oldalán úgy vélte, a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont megfosztották nyolcadik diadalától.

A 36 éves brit pilóta végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé "beszorult", lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki.


"Nem vagyok szakértő, de úgy érzem, néhány bizarr szabály teljes mértékben sportszerűtlen előnyt, vagy hátrányt eredményez. Miért kellene Hamiltonnak bűnhődnie más valaki balesete miatt?" - tette fel a kérdést Kane, aki úgy vélte, a Mercedes brit versenyzője "szó szerint tökéletes futamot teljesített, majd elvették tőle a vb-címet". A csatár szerint "kár, hogy ennek így kellett végződnie".

A jövőre Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző George Russell szintén igazságtalannak érezte a futam végeredményét.

"Ez elfogadhatatlan! Max egy kiváló versenyző, akinek fantasztikus idénye volt, én pedig nagyon tisztelem őt, de ami itt a verseny végén történt, az teljes mértékben elfogadhatatlan. Nem is hiszem el, amit láttam" - írta Twitter-oldalán Russell.


A britek 1996-os világbajnoka, Damon Hill szintén a versenybíróság döntéseit kritizálta. "Ez a sportág irányításának egy új módja, amelyben a versenyigazgató ad hoc döntéseket hozhat" - fogalmazott Hill.

A háromszoros világbajnok skót Jackie Stewart ugyanakkor az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a Forma-1-nek nagyon jó, hogy új világbajnoka van, miután Hamilton évekig dominált.
"A Red Bull és Max nagyon jó párost alkotnak, és úgy gondolom, hogy a jövőben jelentős sikereket fognak még elérni" - nyilatkozott Stewart.

Borítókép: David Davies/PA Images via Getty Images

 

Videók