Hamiltont felbosszantotta, hogy neki kellett meghoznia egy stratégiai döntést

A brit nem érti miért hárította rá a feladatot a csapata.


Lewis Hamilton elárulta, nem érti, hogy miért neki kellett meghoznia egy stratégiai döntést a Miami Nagydíj döntő szakaszában.

A hétszeres világbajnok hatodikként zárta a futamot, miután csapattársa, George Russell megelőzte őt. A Mercedes két pilótája közt ezzel tovább nőtt a szakadék és Russel már 23 ponttal áll a rutinos brit előtt.
Az istálló két pilótája teljesen ellenkező stratégián volt a futamon. Russel csak a 12. helyről startolt és hosszú ideig volt kint a kemény gumikon, majd közepesre váltott. Hamilton viszont a mezőny nagy részéhez hasonlóan teljesen ellentétes utat járt be.


A Mercedes párosa a hatodik és hetedik helyen tanyázott, amikor Pierre Gasly és Lando Norris összeütközött. A Safety Car bejövetelekor Hamiltonnak lehetősége lett volna rá, hogy a kemény keverékű gumijait veszteség nélkül lecserélje közepes vagy lágy keverékre, a verseny utolsó tíz körére.

Hamilton és versenymérnöke, Pete Bonnington a csapatrádión keresztül értekezett, de a korábbi bajnok úgy érezte, hogy ez nem az ő felelőssége, ha a csapatnak sokkal több információ áll a rendelkezésére, mint neki.

Hamilton erről a verseny utáni interjújában beszélt a Sky F1-nek.

„Ebben a forgatókönyvben fogalmam sem volt, hol vannak a többiek, a csapat azt mondta, ez a te döntésed, de én nem rendelkeztem a döntéshez szükséges információkkal.”

„Ez a te dolgod, hozd meg helyettem a döntést, te minden részletet tudsz, én nem. Ezért bízol a srácokban, de ma nekem adták a döntést, és nem értem, de mindegy…”

„Kicsit sajnálatos volt a Safety Car, de legalább pontot szereztünk ma, célba értünk, a megbízhatóság jó. Izgatott vagyok, hogy egy bizonyos szakaszban tehessek egy olyan lépést előre, amit még nem tettünk meg.”

Russel és Hamilton pontszerzései azt mutatják, hogy a Mercedes ismét mindent kihozott magából, amit az adott körülmények között tudott.

Hamilton azt is elárulta, úgy gondolta, hogy az autója megsérült a nyitókörben az Alonsóval való incidens során.

„Az autó érzetre határozottan nem volt ugyanolyan, mint a felvezető körön” – mondta Hamilton.

„Biztos vagyok benne, hogy ellenőrizni fogják. Elég kemény ütés volt."

„A tőlem telhető legjobbat nyújtottam, és egy kicsit szerencsétlen is voltam, de csapatként jó pontokat szereztünk ma. Megyünk tovább” – zárta szavait.

Borítókép: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

 

Videók