Hamiltont a Red Bullról kérdezték, a válaszban nem volt köszönet

Vajon meddig tudja megőrizni az optimizmusát a hétszeres világbajnok?


Ha valaki csak a futam eredményét nézné, inkább azt találná meglepőnek, hogy nem Max Verstappen nyert. Ha viszont a szombati időmérőt is figyelembe vesszük, ahol a holland önhibáján kívül esett ki a Q2-ben és rajtolt így másnap csak a 15. helyről, már más a történet csattanója a kettős Red Bull győzelemmel.

Szomorú vagy sem, Lewis Hamilton ezen a hétvégén is inkább csak statiszta volt Christian Hornerék teljesítménye mellett, az egyetlen Red Bull, amin volt esélye felülkerekedni, egy fém dobozban pihent valamelyik hűtőben.

A csapattársa mögött ötödik helyen végző britet arról kérdezték, aggasztja-e Verstappenék dominanciája, lehet-e ez egy figyelmeztető jel a jövőre nézve.

„Nem tudom, nem nekem kell megmondanom ezt, de soha nem láttam még ilyen gyors autót. Mi is gyorsak voltunk korábban, de nem ennyire. Nem tudom miért és hogyan, de iszonyatosan komoly sebességgel ment el mellettem és pont emiatt meg sem próbáltam feltartani, felesleges volt.”

Hamilton végül 25 másodperces hátrányban fejezte be a versenyt a hollanddal szemben, így hiába előzték meg a Ferrarit, rengeteg munka vár rájuk a következő két hétben is.

Borítókép: Tith Zsombor / Sport365

Videók