Hamiltonnak van egy tulajdonsága, ami zűrzavart okozhat a Mercedesnél

Az egykori világbajnok úgy véli, ebből még baj lehet.


Lewis Hamilton jelenleg a harmadik csapattársát „fogyasztja” a Mercédesnél, és bár eddig tökéletesnek tűnik az összhang közte és George Russel között, a korábbi világbajnok, Mika Hakkinen szerint könnyen előfordulhat, hogy ez csak a vihar előtti csend.

Lewis Hamilton a 2022-es szezonra új csapattársat kapott Goerge Russell személyében. A szezonnyitón debütáló páros a 3. és a 4. helyet szerezte meg, és úgy tűnik, nagyon jól kijönnek egymással. A két pilóta többször dicsérte egymás munkáját a kamerák előtt és a közösségi médiában is, és nem látszik, hogy bármilyen súrlódás is lenne köztük. A két pilóta látszólag teljes összehangban igyekszik, hogy visszaszerezzék az istálló vezető szerepét, ám Mika Hakkienen szerint, a hétszeres világbajnoknak van egy tulajdonsága, ami aggodalomra adhat okot.

A finn szerint amennyiben a csapatmunka nem éri el azt a szintet, mint Bottas idején, Lewis Hamilton ingerülté válhat.

„Azt hiszem, és tapasztalataimból tudom, hogy Lewis viszonylag érzékeny” – mondta Hakkinen az Unibet YouTube-csatornájának készített videójában.

„Érzékeny ember. Amikor Valtteri Lewis csapattársa volt, a csapatmunka tökéletes volt. Nos, a támogatás, amit Russelltől fog kapni… a csapatmunka elveszhet. Ez az pont, ahol Lewis ingerültté válhat.”

Természetesen a csapat dinamikája mindig megváltozik, ha új pilóta érkezik, így nem lehet tudni az új társ mit hoz majd ki a britből. Eddig mégis úgy tűnik Russell nem akar bomlasztó lenni, és tudja, mennyire nagy szó, hogy Hamiltonnal együtt dolgozhat. Arra, hogy ez a későbbiekben megváltozik-e és bejön-e Hakkinen jóslata, pedig csak az idő adja majd meg a választ.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók