Hamilton Verstappen védelmére kelt

Szerinte nem kellene a közönségnek így reagálnia.


Lewis Hamilton arra kérte a brit szurkolókat, hogy többet ne fütyüljék ki a regnáló világbajnok, Max Verstappent.

Verstappent hangosan kifütyülte a közönség egy része csütörtök este, amikor megjelent a Sky F1 Show-n. Az időmérőn elért második helyezését követően pedig újra gúnyolódni kezdtek rajta a hazai drukkerek. A Red Bull pilótája azt mondta, hogy kissé kiábrándítónak találta a füttyögést, mert nem hallotta az interjúkat készítő Billy Mongert.

„Ha kiabálni akarnak, azt teszik” – folytatta Verstappen.

„Mindig boldog vagyok, hogy itt lehetek, ez egy nagyszerű pálya, nagyszerű a hangulat általában. Lehet, hogy néhányan nem kedvelnek engem, ez rendben van, mindenkinek megvan a saját véleménye. Nem érdekel” – tette hozzá.

Míg Verstappen azt mondta, hogy elfogadja, hogy egyes rajongók nem szeretik őt, Lewis Hamilton nem volt elégedett a szurkolók reakciójával és arra kérte a támogatóit, hogy a hollanddal való rivalizálása ellenére, ne kiabáljanak Max Verstappennek.

"Szerintem jobbak vagyunk ennél" - mondta a hétszeres világbajnok.

„Azt mondanám, hogy nem kell üvöltöznünk. Nagyszerű szurkolóink vannak, a sportrajongók érzelmei hullámoznak, de határozottan nem értek egyet a kiabálással. Nem hiszem, hogy ezt kell tennünk. Szerintem itt kell lennünk, és mindenkit biztatnunk.”

„Talán néhányan még mindig érzik a tavalyi fájdalmat, még mindig” – zárta szavait.

Borítókép: Florent Gooden – Pool/Getty Images

Videók