"Hamilton utál a csapattársa ellen veszíteni."

Egykori csapattársa elmondta véleményét a hétszeres világbajnokról.


Lewis Hamilton korábbi csapattársa, Nico Rosberg azt nyilatkozta a hétszeres világbajnokról, hogy utál a csapattársa ellen veszíteni. A 2016-ban vb címet nyerő német pilóta elképzelhetőnek tartja azt is, hogy Hamilton 2022-ben még futamot sem fog nyerni.

Furcsa időszak ez Lewis Hamilton számára, hiszen nem csak a Red Bull és a Ferrari pilótái jobbak nála, hanem a csapattársa, George Russell is.

A hétszeres világbajnok pilóta jelenleg a hetedik helyen áll a vb pontversenyben, csapattársa 21 ponttal előzi meg őt. Ez eddig azt bizonyítja, hogy Russell jobban megbirkózik a W13-as motorokkal.

Hamiltonnak ugyan még sok ideje van, hogy megelőzze csapattársát, korábbi csapattársa, Nico Rosberg szerint utál veszíteni mindenkori csapattársa ellen.

„Ez egy nagyon nehéz helyzet Lewis számára. Pályafutása során minden szezonban legalább nyert egy futamot, elképzelhető, hogy idén nem fog. Érezhető, hogy feszültebb, ez természetes. Ilyenkor kimutatja az érzelmeit. Azonban a tapasztalata révén úgy gondolom, hogy sikerül kordában tartania az érzéseit.” – nyilatkozta Nico Rosberg a Sky Sportnak.

Függetlenül attól, hogy 11. vagy 13. utál a csapattársa mögött végezni. Ez nagyon fel tudja dühíteni. Ez történt Imolában.

A legjobban a szezon előtt arra voltak kiváncsiak a szurkolók, hogy miként működik együtt Hamilton egy olyan pilótával, aki inkább a britnek drukkol, mint Bottasnak. Russell korábban azt nyilatkozta, hogy Hamilton a főnök csapaton belül, az más kérdés, hogy hogyan fog alakulni a szezon hátralévő része.

A hétszeres világbajnok pilóta kétszer végzett az idény végén csapattársa mögött, 2011-ben Jenson Button mögött, illetve 2016-ban Nico Rosberg mögött. Utóbbi esetben a németnek világbajnoki címet jelentett.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: F1planet.com 

Videók