"Hamilton uralja a mezőnyt, de Verstappen és Russell már lesben áll"

A nemzetközi lapok Hamilton egyeduralmáról, a feltörekvő tehetségekről és Sebastian Vettel búcsújáról cikkeznek.


A holland Max Verstappen (Red Bull) győzelmével zárult vasárnapi szezonzáró Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj nemzetközi sajtóvisszhangja:


Nagy-Britannia:

Daily Mail:
"Lewis Hamilton továbbra is uralja a mezőnyt, de Max Verstappen és George Russell már lesben áll, hogy ellophassa tőle a koronát."

The Guardian:

"Max Verstappen tökéletes versenyzéssel nyerte az F1-es szezon zárófutamát Abu-Dzabiban."

The Sun:
"Lewis Hamilton az idényzárás után arra összpontosíthat, hogy tető alá hozza új szerződését a Mercedesszel. A világbajnok harmadik lett az Abu-Dzabi Nagydíjon, miközben a red bullos Max Verstappen nagyszerű győzelmet aratott."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
"Vettel elbúcsúzott a Ferraritól, amely kitüntette őt. A pilóta a levezető körben olaszul énekelve köszönte meg az istállónak az elmúlt hat évet, a csapat pedig egy trófeát adományozott neki, amelyen szerepel a 14, Ferrari-színekben aratott győzelme."

 

Spanyolország:

Mundo Deportivo:
"Lewis Hamilton ezen a hétvégén nem volt önmaga. A Covid-19-fertőzés után fizikailag nem volt olyan erős, mint egyébként szokott lenni. Emiatt az eredmény hajszolása helyett inkább önmagára összpontosított, arra, hogy befejezze a versenyt és ezzel az idényt is."

Franciaország:

Le Figaro:
"Verstappen megérdemelt sikere, a Ferrari fekete éve."

L'Equipe:
"Max Verstappen könnyű győzelme a Red Bull volánjánál. A pilóta megmutatta, hogy a Mercedes - és Lewis Hamilton - nem verhetetlen."

Ausztria:

Kurier:
"Lewis Hamilton uralta az idei F-1-es szezont. A hetedik világbajnoki címe felé vezető úton több rekordot is megdöntött."

Svájc:

Blick:
"A 2020-as, lerövidített korona-szezonban több hektikus futamot is láthattunk, ezzel szemben az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj nyugodtan zajlott. Max Verstappen a Red Bull-lal rajt-cél győzelmet aratott. A holland sakkban tartotta mindkét Mercedest. Valtteri Bottas lett a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik. Mindhárom Ferrari-motoros istálló boldog lehet, hogy végre vége a szezonnak."

Borítókép: GettyImages

Videók