Hamilton szívszorító szavakkal búcsúzik Sir Frank williamstől

A hétszeres világbajnokot lesújtotta a hír.


Lewis Hamilton megható bejegyzésben búcsúzott a nemrég elhunyt Sir Frank Williamstől.

A Williams F1-es csapat alapítója hosszas betegség után, november 28-án, 79 éves korában hunyt el. A legenda emléke előtt számos egykori és jelenlegi versenyző tisztelgett, köztük a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is.

„Sir Frank Williams volt az egyik legkedvesebb ember, akivel szerencsém volt találkozni ebben a sportban, mindig volt ideje rám, és mindig ítélet nélkül” – írta Hamilton.

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy barátomnak nevezhetem. Amit ebben a sportban elért, az valóban valami különleges. Tudom, hogy az utolsó napjaiig versenyző és harcos maradt a szívében.”

„Maximálisan tisztelem és szeretem ez az embert, és öröksége örökké élni fog. Hiányozni fogsz Frank, de látni foglak a másik oldalon. Gondolataim és imáim a Williams családdal vannak” – zárta bejegyzését.


A Williams jelenlegi vezérigazgatója és csapatfőnöke, Jost Capito szintén közleményben tisztelgett Williams előtt.

"A Williams Racing csapatát nagyon elszomorította alapítónk, Sir Frank Williams halála" - mondta Capito.

"Sir Frank sportágunk legendája és ikonja volt. Halála egy korszak végét jelzi csapatunk és a Forma-1-es sport számára."

Williams versenyzőként és szerelőként kezdte, majd végül 1969-ben csatlakozott az F1-hez, ahol csapata két alkalommal végzett a második helyen abban a szezonban. Azóta a Williams csapata 114 győzelmet aratott, kilenc konstruktőri és hét egyéni vb-címet szerzett.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: instagram.com/Lewis Hamilton

 

Videók