Hamilton: Nem tudtam harcolni a harmadik helyért

A brit pilóta negyedik helyen végzett.


A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton elmondta, hogy mire gondolt akkor, amikor korábban azt nyilatkozta, hogy nehéz helyzetbe hozta őt a Mercedes.

Az időmérő edzésen a Mercedes pilótái meglepően jól teljesítettek, Lewis Hamilton az ötödik, míg Russell a hatodik helyről indult az Ausztrál Nagydíjon. Korábban ugyanis Russell azt nyilatkozta, hogy csak az ötödik leggyorsabb autó az övék, a Ferrari, a Red Bull, a McLaren és az Alpine mögött.

A versenyen erősen kezdtek, annak fényében, hogy Hamilton lerajtolta Norrist, bár a második Safety Caros időszakot követően vegyes érzései lehettek a csapatnak. Russell dobogón állt, míg Hamilton csak a negyedik volt a második újrarajtot követően.

Később Perez megelőzte Russellt, majd Verstappen kiesése miatt Russell ismét a dobogón találta magát.

Hamilton nem tudott közelebb kerülni Russellhez, ezért a csapatrádiónak annyit mondott. „Ti nagyon nehéz helyzetbe hoztatok engem”.

A brit pilóta később elárulta, hogy a motor túlmelegedése miatt hangoztak el ezek a gondolatok tőle.

„Láttam egy kicsit a Perez-Russell csata végkifejletét, bárcsak részt tudtam volna benne venni. Nem tudtam kiharcolni a dobogót, mert a motor túlmelegedett.” – nyilatkozta Hamilton.

 

 

Ennek a frusztráltságának a futam végén semmi jele nem volt, a brit nagyon örült annak, hogy Russell mögött a negyedik helyen fejezte be a futamot.

„Ezen a hétvégén nagyot küzdöttünk, hogy megszerezzük az ötödik és hatodik helyet az időmérő edzésen. Nem számítottunk arra, hogy végül a harmadik valamint a negyedik helyen végzünk. George ma nagyszerű munkát végzett” – nyilatkozta Hamilton.

„Ma kihoztuk a maximumot a versenyből.”

A Mercedes összetettben továbbra is a harmadik helyen áll a konstruktőri pontversenyben. 

 


Borítókép: GettyImages 
Forrás: planetf1.com
 

Videók