Hamilton: nem tudom szavakba önteni azt az érzést, ami bennem volt

A brit még mindig nehezen beszél a tavaly történtekről.


Lewis Hamilton nemrég elárulta, mit érzett akkor, amikor az előző szezonban elúszott a világbajnoki címe.

A 2021-es Forma-1-es szezon utolsó futama minden idők egyik legizgalmasabb végkifejletét hozta. Az utolsó előtti körig vezető Lewsi Hamiltont egy vitatható döntést követően előzte meg Max Vertsappen, így elorozva a világbajnoki címet a brit elől. Hamilton nyolc hónappal az eset után visszagondolt arra a futamra, és elmesélte, mit érzett, amikor tudta, ki fog csúszni a kezéből a győzelem.

„Láttam, ahogy a dolgok kezdenek kibontakozni, és a legrosszabb félelmeim életre kelnek" - mondta Hamilton a Vanity Fairnek.

„Úgy gondoltam, semmiféleképpen nem tudnak kiütni ebből. Nincs lehetőség. Ez nem fog megtörténni. Biztosan nem.”

„Nem tudom, hogy szavakba tudom-e önteni azt az érzést, ami bennem volt. Emlékszem, hogy csak ültem ott hitetlenkedve. És rájöttem, hogy ki kell kapcsolnom az öveimet, ki kell jutnom onnan. Ki kell másznom ebből a dologból, meg kell találnom az erőt.”

„Nem volt erőm. És ez volt az egyik legnehezebb pillanatom, mondhatom, hosszú-hosszú idő óta. Tudtam, hogy mi történt. Tudtam, milyen döntéseket hoztak és miért. Igen, tudtam, hogy valami nem stimmel. Az biztos, hogy megfontoltam, hogy akarom-e folytatni” – részletezte a hétszeres világbajnok, majd elárulta milyen hatással volt rá édesapja az esetet követően.

„Megölelt, és azt hiszem, azt mondta, azt akarom, hogy tudd, milyen büszke vagyok rád. Ez volt az egyik legmélyebb dolog, amit valaha átéltem. Az, hogy apád így öleljen téged, különösen, ha nem úgy nőttél fel, hogy sok időt töltöttél vele."

Bár Hamilton elismerte, hogy a tavalyi szezonzáró után még a visszavonulás is megfordult a fejében, ma már úgy gondolja, hogy ennek a dátuma még jóval odébb van.

„Még mindig van küldetésem, még mindig szeretek vezetni, ez még mindig kihívás elé állít. Szóval nem igazán érzem úgy, hogy egyhamar fel kell hagynom vele" – mondta.

Borítókép: Cristiano Barni ATPImages/Getty Images

Videók