Hamilton: nem éreztem, hogy szívesen látnak, amikor F1-es versenyző lettem

Fiatalon szembesült rasszista bántalmazásokkal.


Lewis Hamilton elárulta, hogy nem érezte úgy, hogy befogadta volna a Forma-1-es közösség, amikor megérkezett a száguldó cirkuszba.

A hétszeres F1-es bajnok kifejtette, hogy sokan voltak, akik nem fogadták el a megjelenését, mivel vannak tetoválásai és piercingjei is, amik nem megszokottak.

„Nem éreztem, hogy szívesen látnak vagy elfogadnak. Isten tudja, hányan mondták azt: Egy Forma-1-es versenyző nem ilyen. Nem így kell viselkedni. Nem így kell ezt csinálni. Tetoválások? Nem! Egy Forma-1-es versenyzőnek nincsenek tetoválásai! Egy Forma-1-es versenyzőnek nincs személyisége és piercingjei!” - mondta Hamilton a Vanity Fairnek.

Bár a dolgok mostanában nagyon jól alakulnak számára, Hamilton nem tudta megállni, hogy ne emlékezzen vissza durva neveltetésére.

„Nézd, amikor iskolába jártam, diszlexiás voltam, és pokolian küzdöttem. Én voltam az egyike a kevés fekete gyereknek az iskolámban, soha nem kaptam esélyt a fejlődésre, sőt, még csak nem is segítettek benne. A tanárok azt mondták nekem: „Soha nem lesz belőled semmi.” Emlékszem, hogy a fészer mögött álltam, sírva, csak ez a mondat járt a fejemben, és egy másodperc töredékére el is hittem. Igazából nem neheztelek azokra az emberekre, mert feltüzeltek engem.”

Hamilton a rasszista bántalmazásokról is megnyílt, amelyekkel gokartos korában szembesült, és azt állította, hogy az emberek az N-betűs szóval illették, amikor még nagyon fiatal volt.

„Még ma is emlékszem, nagyon félelmetes volt ez az egész. Nem tudtam megérteni a helyzetet. Amikor bántanak benned van egyfajta félelem, de ott van a düh is, mert vissza akarod adni azt a fájdalmat, amit okoztak neked.”

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók