Hamilton: "Nem biztos, hogy a mi autónk jobb lenne a többinél"

Egy teljesen kaotikus és meglepetésekkel teli időmérőedzés után Lewis Hamilton szerezte meg a Pole pozíciót a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, ám szerinte előfordulhat, hogy ő autójuk is felmondja a szolgálatot.


Az új motoroknak köszönhetően egy teljesen felforgatott versenyt láthatnak a szurkolók az ausztráliai idénynyitón.

A Melbourne-i versenyen Lewis Hamilton indulhat az első rajtkockából, miután a legnagyobb riválisai már az időmérőedzés második szakaszában elbuktak.

„Számunkra is a futam tejesítése a legfőbb cél, maga a verseny ugyanis mindenkit komoly kihívások elé állít” - idézi a korábbi világbajnok szavait az Autosport. „Ricciardo azt mondta, hogy a Red Bull még nem teljesített versenyszimulációt, mi már futottunk párat, de ezek nem voltak könnyűek. Holnap komoly feladat elé állít bennünket az üzemanyaggal, valamint a gumiabroncsokkal való spórolás. Még mindig a tanulási fázisban vagyunk, szóval véletlenül sem hiszem azt, hogy könnyű lesz a dolgunk” - tette hozzá Hamilton.

Később győzelmi esélyei is szóba kerültek, az eddigi eredmények alapján azonban nem szeretne messzemenő következtetéseket levonni.

„Nem tudom, mi fog történni a holnapi versenyen. Természetesen szeretnénk nyerni, hiszen végtére is ezét jöttünk ide, és mondjuk, egy kettős győzelem valóban álomszerű lenne a csapat számára, de most az a cél, hogy befejezzük a versenyt. Persze igyekszünk olyan jó eredményt elérni, amilyet csak tudunk” - mondta, majd a hétvégén többek szerint meglepően jól teljesítő Red Bullról is beszélt. „Egy nagyon jó csapatról van szó, de azért vagyunk itt, hogy legyőzzük őket! Bahreinben nagyon versenyképesnek tűntek a hosszabb etapok során, szóval semmiképpen sem szabad leírnunk őket.”

Videók