Hamilton mégiscsak ráerőltette akaratát a Mercedesre?

Úgy tűnik, vége a szappanoperának. - Ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Bár a Forma-1-es szezon rajtja már a nyakunkon van, Lewis Hamiltonnak hivatalosan még mindig nincs szerződése. Az ügy kapcsán számos pletyka jelent meg, és a száguldó cirkusz szinte összes képviselője megszólalt már. Most azonban nagyon úgy tűnik, pont kerül az ügy végére.

Nézzük, miként indult a szappanopera és hol tart most!

Amikor a Mercedes úgy hitte, megoldotta a pilótakérdést:

December közepén a Mercedes egy rejtélyes üzenetet posztolt, amin egy Hamiltontól származó idézet volt, a bejegyzés fölé pedig azt írták: bejelentés hamarosan.

Sport365.hu - Hamilton marad

Minden jel arra utal, hogy eddig a pontig kellett várni Lewis Hamilton hosszabbításának bejelentésére. A Mercedes istállója nemrég egy rejtélyes üzenetet tett közzé Twitterén, amiből arra lehet következtetni, meghosszabbítják szerződésüket a hétszeres világbajnokkal. A bejegyzésben egy Hamiltontól származó idézet van, ami arról szól, hogy a brit a csapattal tervezi jövőjét: „Itt tervezem a jövő évet.


Évkezdés, szerződés nélkül:
Lewis Hamiltonnak 2020. december 31-ig volt szerződése, így az újévnek úgy kellett nekivágnia, hogy semmi konkrétum nem volt a zsebében. Nem aggódta azonban túl a dolgokat, és tovább húzta az időt. Ezzel egyidőben felröppentek azok a hírek is, hogy az üzletet azért nem lehet nyélbe ütni, mert Hamilton több pénzt és hosszabb időre szóló szerződést követel.

 

Sport365.hu - Hamilton ideje vészesen fogy

Lewis Hamilton szerződése a Mercedes Forma-1-es csapatával a múlt hét végén lejárt. Ennek eredményeként hivatalosan is szabadügynök, és már nem tagja a csapatnak. Fotó: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images Miután a 2020-as Forma-1-es idény Abu-Dzabiban lezárult, a 2021-es szezonra a csapatok 20 helyből 19-et megerősítettek.


Toto Wolff sem aggódik:
Nem csak Hamilton dőlt hátra, hanem a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolffot is. A csapat feje egy interjúban kifejtette, minden eshetőségre felkészültek, és tiszteletben tartják pilótájuk esetleges nemleges döntését is.

Sport365.hu - Toto Wolff arra is felkészült, hogy Hamilton távozik

Alig két hónap van hátra az újabb Forma-1-es szezon kezdetéig, de a Mercedes és a jelenlegi világbajnok még mindig nem állapodott meg egymással. Bár az ügy kapcsán sokféle pletyka napvilágot látott, a csapatfőnök nem aggódik. Toto Wolff nemrég úgy fogalmazott, nem nyugtalan, és tiszteletben tartja Hamilton jövőjére vonatkozó döntéseit.

A Ferrari sem bánkódik:
Már jóformán nem telt el nap Hamiltonról szóló hír nélkül, amikor Mattia Binotto is megszólalt. A Ferrari csapatfőnöke úgy fogalmazott, egyáltalán nem bánta meg, hogy lehetőségük ellenére nem kínáltak szerződést a britnek.

Sport365.hu - A Ferrari nem sajnálja, hogy nem szerződtette Hamiltont

Az elmúlt időkben folyamatosan spekuláltak arról, hogy a Ferrari szerződtetné-e Lewis Hamiltont. De ez nem fog megtörténni, legalábbis nem a közeljövőben. A Ferrari két fiatal pilótát választott a következő néhány évre. Charles Leclercnek 2024-ig van szerződése, míg Carlos Sainz most jött Sebastian Vettel helyére. Eközben Hamilton még továbbra sem zárta le a szerződése megújítását a Mercedesszel.

A megmondóember színre lép:
Az már szinte megszokott, hogy bármilyen pletyka vetődik fel, jön Eddie Jordan és elszór néhány velősnek vélt gondolatot, az ügy kapcsán. Ezúttal sem volt másképp. A jóöreg Jordan ezúttal is kifejtette véleményét. Az egykori csapatfőnök azt mondta, ő már rég megmutatta volna Hamiltonnak, hogy merre találja az ajtót.

Sport365.hu - "Én már megmutattam volna Hamiltonnak, hogy merre van az ajtó"

Bár a tervek szerint 2 hónap múlva elrajtol a száguldó cirkusz 2021-es szezonja, a regnáló világbajnok, Lewis Hamilton és a Mercedes csapata közt továbbra sem született megállapodás. Az utóbbi időben több pletyka is szárnyra kelt arról, hogy ennek mi lehet az oka, ezeket egyik fél sem erősítette meg.

Ecclestone lerántja a leplet:
Amikor azt hittük, hogy már nincs több fordulat, jött Bernie Ecclestone és ledobta a bombát. A száguldó cirkusz egykori vezére azzal állt elő, hogy az egész cirkusz kizárólag arról szól, hogy a Mercedes szeretne minél többet a címlapokon szerepelni.

Sport365.hu - "Csak műbalhé a Hamilton és a Mercedes közti ellentét" - Ecclestone

Bernie Ecclestone úgy gondolja, hogy a Hamilton és a Mercedes közti vita nem teljesen valós és inkább a show-ról szól ez az egész. A hétszeres világbajnoknak alig 2 hónappal a szezon kezdete előtt még nincs szerződése. Egyes hírek szerint ennek az az oka, hogy a brit több pénzt szeretne csapatától.

Vége a drámának?:
Úgy tűnik, ennyi idő alatt már mind a két fél megunta, hogy nyújtják az aláírást, mint a rétestésztát, és inkább engedtek egymásnak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Hamilton tért jobb belátásra, vagy a Mercedes engedett a hétszeres világbajnok akaratának, de minden jel arra utal, hogy végre aláírás kerül arra a bizonyos papírra. A Mercedes a napokban egy tollat posztolt Twitterén, amihez azt írták: sosem tudhatod, mikor jön jól egy ilyen eszköz.


Nagyon úgy néz ki, hogy bezárul a kör, bár halkan hozzátesszük a a rejtélyes poszt után a csapat bejelentette Frederik Vestit, szóval lehet, hogy még egy ideig rágódhatunk a dolgon.

Borítókép: Andy Hone - Pool/Getty Images

Videók