Hamilton lesz az új Schumacher?

A következető két évben is a jelenleg megállíthatatlannak tűnő Lewis Hamilton lesz a favorit, aki a későbbiek során Michael Schumacher most még elérhetetlennek tűnő rekordját is célba veheti – jelentette ki a királykategória 1992-es világbajnoka, Nigel Mansell.


Miután megnyerte az Amerikai Nagydíjat, Hamilton harmadszor is felülhetett a Forma-1 trónjára, beérve hazája – világbajnoki címek tekintetében – legsikeresebb versenyzőjét, Jackie Stewartot. A 76 éves exversenyző a futam helyszínén kijelentette, honfitársa hamarosan tovább növelheti bajnoki címe számát, hiszen még hosszú évekig itt lesz a mezőnyben, csapata pedig a turbókorszak kezdete óta egy lépéssel a mezőny előtt jár. Véleményével egy másik brit klasszis is egyetért.

„A 2016-os és a 2017-es világbajnokságnak is Lewis az első számú esélyese” – mondta Mansell a BBC Rádió munkatársának az amerikai megmérettetés után. Szerinte Hamilton sikereiben – ahogyan annak idején a hét világbajnoki címig jutó Schumacher esetében is – kulcsszerepet játszik a versenygép megbízhatósága, és ha ezzel a jövőben sem lesznek gondok, a honfitárs akár a sport történelmének legeredményesebb versenyzőjét is utolérheti.

„Manapság senki sem érhet Lewisnyomába. Minden elismerést megérdemel! Azt hiszem ez még csak a kezdet; a folytatásban még nagyobb dolgok jöhetnek. Szerintem Schumacher rekordját is megcélozhatja. Nem látom, miért ne tudná zsinórban nyerni a világbajnoki címeket. Schumacher autója volt a legmegbízhatóbb a Forma-1 történelmében; bajnoki címeket is nyert ennek köszönhetően” – hangsúlyozza a harmincegyszeres futamgyőztes.

Hamilton egyébként több alkalommal is egyértelművé tette, nem motiválja a német világbajnok csúcsának megdöntése, neki ugyanis a harmadik korona megszerzése volt „élete célja”. Ennek elérését követően hosszabb távú tervei is szóba kerültek, főleg azt követően, hogy az elmúlt időszakban egyre több, a motorsport világán kívüli tevékenység iránt is érdeklődést mutat. „Úgy vélem, ha 37 vagy 38 éves koromig csinálom, az bőven elég lesz!” – mondta a Forbesnak.

Videók