Hamilton jövője a Mercedes új autójának teljesítményén múlhat

Az első pár futam után minden eldől?


Az egykori versenyző, Damon Hill szerint Lewis Hamilton az első néhány futam után fogja eldönteni, hogy hosszabbít-e csapatával.

Az elmúlt napokba újra reflektorfénybe került a Hamilton szerződése. Annak ellenére, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff korábban úgy nyilatkozott, a téli szünet fontos feladata lesz, hogy megegyezzenek a versenyzővel, a hétszeres világbajnok még nem írt alá a csapattal.

Az 1996-ban világbajnoki címet szerző Damon Hill úgy gondolja, a brit a 2023-as szezon teljesítményének függvényében hozza majd meg a jövőjével kapcsolatos döntését.

„38 évesen Lewis ugyanolyan gyors, mint régen, és fitt is. A kérdés csak az, hogy mi tartja őt itt? Csak a nyolcadik cím megszerzése motiválja? Vissza fog vonulni, ha megteszi? Vagy azért van itt, mert szeretne tovább versenyezni? Én személy szerint nem látom Lewist, ahogy körbe-körbe autózva próbálja megszerezni a dobogós helyeket, mint ahogy Fernando (Alonso) teszi azt” – írta Hill a Daily Telegraphban található rovatában.

„Bár ő és a Mercedes hónapok óta mondogatják, hogy tervezi a folytatást, az tény, hogy kevesebb mint egy hét van az év első versenyéig, és még semmit sem jelentettek be. Felveti a kérdést, hogy miért?" – vetette fel.

„Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy mielőtt megszületne az új megállapodás, mindkét fél megvárja, hogy lássa, mennyire versenyképes a Mercedes.

„Ha 2023-ban mérföldekkel elmaradnak a tempótól talán Lewis kevésbé lesz hajlandó új, hosszú távú megállapodást aláírni? Vagy talán a csapat húzza-halasztja? Lewis nem olcsó…” – zárta okfejtését.

Borítókép: sport365/Tóth Zsombor
 

Videók