Hamilton Forma-1-es jövője állítólag még mindig "nem világos"

Az FIA vizsgálatára vár Hamilton.


A Sky Sports értesülései szerint még mindig nem világos, hogy Lewis Hamilton versenyezni fog-e a 2022-es F1-es szezonban.

Mióta a 2021-es bajnoki címért folytatott harcot rendkívül vitatott körülmények között elveszítette a szezonzáró Abu-Dzabiban, Hamilton a lovagi címét és Valtteri Bottas búcsúját leszámítva elbújt a nyilvánosság elől, nem adott interjúkat és a közösségi médiában sem posztolt. Még a FIA szezon végi gáláján sem jelent meg.

Kép
Fotó: M!DFORCE/Twitter

Ez a jövőjével kapcsolatos találgatásokhoz vezetett, és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy a hétszeres világbajnok „kiábrándult”, és nem garantálta, hogy 2022-ben a Mercedesnél fog vezetni. A Sky Sports újságírója, Craig Slater szerint egyelőre tisztázatlan, hogy mit lép Hamilton.

„Ahogy most beszéltünk, elmondhatom, még mindig nem világos mi fog történni. 69 nap van hátra az első bahreini Nagydíjig, és Lewishoz közel álló forrásoktól azt hallottam, hogy még mindig nem tiszta, hogy ott lesz-e a rajtrácson a szezon első futamán” – mondta a Sky Sports News-nak. „Beszéltem több olyan személyekkel, akik kapcsolatba kerültek vele. Általában azt mondták nekem, arra számítanak, hogy Lewis visszatér, és megpróbálja megnyerni a nyolcadik világbajnoki címet 2022-ben.”

A Mercedes eleinte tiltakozott az eredmény ellen, de visszavonta a tiltakozást, az FIA pedig ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja, mi történt a futam záró szakaszában, amikor Michael Masi versenyigazgató nem tartotta be a normál Safety Car protokollt. A vizsgálat eredményét még nem tették közzé, és minél tovább marad ez a helyzet, annál kevésbé valószínű, hogy Hamilton visszatér a rajtrácsra.

Forrás: planetf1.com
Borítókép: planetf1.com

Videók