Hamilton egy újabb Schumacher-rekordot adhat át a múltnak

Vajon sikerül neki?


David Croft, a Sky F1 szakértője úgy véli, Lewis Hamiltonnak sikerül megdöntenie egy különleges rekordot ezen a hétvégén a silverstone-i hazai versenyén.

Hamilton egy frissítésekkel felvértezett Mercedesszel készül a hétvégére a Silverstone-i Nagydíjra, miközben csapata megpróbál nagyobb teljesítményt kibontakozni a problémás W13-ból.

Míg a szezon első kilenc futamának eredményei azt sugallják, hogy Hamilton valószínűleg nem a győzelemért fog harcba szállni, azt, hogy dobogós helyezést szerez nem lehet kizárni. Amennyiben ez megtörténik, Hamilton a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher egyik rekordját adhatja át a múltnak.

Hamilton 12 alkalommal végzett F1-es dobogón Silverstone-banm míg Michael Schumacher 12 dobogós helyezést ért el Imolában, Barcelonában és Montrealban. Így amennyiben Hamiltonnak sikerülne ismét a legjobb háromban végezni, elmondhatná magáról, hogy 13-szor volt dobogós ugyanazon a versenypályán, ami ez idáig még senkinek nem sikerült.

„Ez egy hatalmas hétvége a Mercedes számára” – írta a lehetséges rekorddöntésről David Croft a Sky beharangozójában.

„Spanyolországban megbirkóztak a pattogással, de aztán jöttek az utcai pályák – Monaco, Baku és Kanadá –, amelyek sokkal göröngyösebbek voltak. Silverstone-nak sokkal simább pályának kell lennie, és itt kifizetődőnek kell lennie az autó tulajdonságainak. Ha az általuk hozott frissítések jól működnek, akkor erős hétvégére kell készülniük.”

„Ez akár azt is jelenti, hogy versenyben lesznek a győzelemért, várnunk kell, és meglátjuk. De egy merész jóslatot teszek, és azt mondom, Lewis Hamilton rekordot fog dönteni. Nem feltétlenül az egyetlen körön elért legtöbb győzelem rekordját, de arra számítok, hogy a dobogón láthatom, és ezzel megdönti az egytelen versenyen elért legtöbb dobogós helyezés rekordját”

„Lewis imádja Silverstone-t, és biztos vagyok benne, hogy nagyon vágyik arra, hogy egy olyan autóba szálljon, amelyen olyan fejlesztések vannak, amelyek talán egy kicsit jobban tükrözik a vezetési tehetségét, nem pedig azt, amiből eddig a legjobbat kellett kihoznia idén.”

Borítókép: Dan Mullan – Forma 1/Formula 1 a Getty Images segítségével

Videók