Hamilton: befejezem az F1-es pályafutásomat, mielőtt teljesen kiégek

Nem fog elmenni a végsőkig.


Sebastian Vettel visszavonulását követően már csak két versenyző maradt versenyben az idősebb generáció tagjaiból, Fernando Alonso és Lewis Hamilton. Bár néhány éven belül talán ők is végleg befejezik, Hamilton még nem gondol erre.

Hamiltonnak jelenleg 2023-ig van szerződése a Mercedesszel és többször hangsúlyozta, hogy nem áll szándékában visszavonulni a szezont követően, mivel úgy érzi, van még mit elérnie a pályán.

„Azt hiszem, ez egy emlékeztető, hogy pályafutásom azon szakaszában vagyok, ahol az emberek, akikkel olyan sokáig versenyeztem, elkezdenek megállni” – mondta Hamilton Vettel visszavonulásának bejelentése után.

„Mielőtt észrevennénk, Fernando már nem lesz itt. És akkor ki lesz ott ezután? Azt hiszem én leszek a legidősebb! De nem, ez nem jutott eszembe erről.”

„Azon gondolkodom, hogyan javíthatnám ezt az autót. Azon gondolkodom, milyen lépéseket kell megtennem, hogy ez a csapat újra nyerjen, milyen úton jutunk el egy újabb világbajnokság megnyeréséhez? Melyek azok a lépések, amelyeket meg kell tennünk, hogy mindenki igazodjon ehhez a sporthoz, és többet tegyen annak érdekében, hogy valóban tükrözze a sokszínűség terén végzett munkát? Ezekre a dolgokra gondolok” – fejtette ki.

„Amikor a tartályban maradt üzemanyagról beszélek, még mindig ezekért a dolgokért küzdök, és még mindig úgy érzem, hogy még bőven van mit tenni.”

Hamilton ugyanakkor azt is kiemelte, csak addig marad a Száguldó Cirkuszban, amíg lesz motivációja.

„Ha megállok, még mindig lesz üzemanyag a tankban” – mondta.

„Nem hiszem, hogy addig megyek, amíg teljesen ki nem égek, és nem marad semmim. De remélhetőleg ez még később lesz.”

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók