Hamilton az FIA eltiltás veszélye nélkül viselhet ékszereket

A hétszeres világbajnok kiharcolta ezt is.


Lewis Hamilton továbbra is viselhet ékszereket, mivel az FIA úgy döntött, hogy elhalasztja a szabályokban rögzített szigorú intézkedések bevezetését.

A pilótáknak 2005 óta van megtiltva, hogy ékszereket viseljenek a Forma-1-es versenyeken, de ez nem volt szabály egészen a 2022-es Ausztrál Nagydíjig, amikor az FIA döntött.

„Az ékszerek viselése a verseny alatt akadályozhatja mind az orvosi beavatkozást, mind a későbbi diagnózist és kezelést, ha egy baleset után szükség lenne rá" - mondta Niels Wittich az új F1-es versenyigazgató. „Az ékszerek jelenléte lassíthatja, például a sisak vagy az overall eltávolítását.”

A verseny ideje alatt tilos a testpiercing vagy fém nyaklánc ékszer viselése, amit a rajt előtt ellenőrizhetnek is. A dacos Hamilton azonban nem nyugodott ebbe bele.

„Amikor az FIA elővette az ékszereket a biztonság érdekében, azt kérdeztem: mi történt az elmúlt 16 évben? Hiszen ennyi ideje viselek ékszereket. Tehát eddig nem volt gond a biztonságával?” – mondta Hamilton.

Az FIA pedig most megerősítette, hogy június 30-ig meghosszabbította Hamilton felmentési időszakát, a szigorú végrehajtás pedig a július 1-3-i Brit Nagydíjon kezdődik.

Fotók és borítókép: Tóth Zsombor/ Sport365

Videók