Hamilton: Az egyensúly szempontjából a mostani felállásunk a legjobb

A brit pilóta védelmébe vette Bottast.


A címvédő és hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton védelmébe vette csapattársát, Valtteri Bottast, miután a finn versenyzőt arról kérdezték, hogy van-e még jövője a Mercedes istállónál, és lehetségesnek tartja-e, hogy még az idény közben lecserélik.

Bottas három futam után 37 ponttal marad el az összetettben élen álló Hamiltontól, és csak negyedik a pontversenyben. A héten a Daily Mail című napilap írt arról - meg nem nevezett mercedeses forrásra hivatkozva -, hogy "nyugtalanság" van a csapatnál, és elképzelhető, hogy a 31 éves versenyzőt már a szezon közben lecserélhetik a Mercedes által támogatott George Russellre, aki most a Williams pilótája.

"A csapaton belüli egyensúly szempontjából a mostani felállásunk a legjobb, de egy bizonyos ponton ez változni fog, hiszen Valtteri és én sem leszünk itt örökre" - nyilatkozta a hétvégi Spanyol Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón Hamilton. A címvédő hozzátette, az embereknek szerinte békén kellene hagyniuk Bottast, hogy a feladataira koncentrálhasson.

"Valtteri legutóbb pole pozícióból rajtolt, és időről időre bizonyít, ahogyan az elmúlt években is" - hangsúlyozta Hamilton.


Fotó: Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Korábban az újságírók Bottast is kérdezték az idény közbeni távozására vonatkozó spekulációkról, de a finn versenyző határozottan válaszolt.

"Tudom, hogy nem cserélnek le engem senkire a szezon alatt, mert a mi csapatunk nem tesz ilyet. Szerződésem van az idei esztendőre, és egyébként is azt gondolom, hogy a Forma-1-ben jelenleg csak egy istálló van, amely év közben vált pilótát, de ez a csapat nem mi vagyunk" - utalt Bottas a Red Bullra, amely többször cserélt már versenyzőt idény közben is a jelenleg Alpha Tauri néven futó fiókcsapatával.

"Nincs nyomás rajtam, tudom, mi a helyzet, de mindig lesznek ilyen hülye spekulációk, ez része ennek a sportágnak" - jelentette ki Bottas, hozzátéve, hogy a következő szezonnal még nem foglalkozik, csak erre az évre koncentrál.

Sport365.hu - A Mercedes csapatfőnöke megszólalt a Bottas-Russell cserével kapcsolatban

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nonszensznek nevezte és visszautasította azokat a pletykákat, amelyek szerint a csapat év közben lecserélné Valtteri Bottast George Russellre. Az év közbeni cseréről szóló pletykát a Daily Mail kezdte terjeszteni még május 3-án. A lap bennfentesekre hivatkozva azt állította, hogy a Mercedes vezetősége olyannyira nincs megelégedve a finn teljesítményével, hogy már szezon közben hajlandó lenne megválni tőle.

Borítókép: Charles Coates/Getty Images

Videók