"Hamilton autója annyira nem rossz, ha Russell negyedik lett vele"

Verstappen odaszúrt a német csapatnak.


A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen ugratta Lewis Hamiltont, a Miami Nagydíj előtt, hiszen azt nyilatkozta, hogy mercedeses csapattársa, George Russell jobban teljesít, mint a hétszeres világbajnok brit.

Hamilton nem kezdte jól a 2022-es évi Forma 1-es szezont a brit pilóta a hetedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, 58 ponttal lemaradva Charles Leclerc mögött.

A vb címvédő elmondta, nem érdekli, hogy Imolában lekörözte Hamiltont.

„Akkor nem tudtam örülni. A versenyemre koncentráltam, és arra, hogy meg tudjam nyerni a futamot. Tavaly nagyszerű csatát vívtam Lewisszal, most azonban egy nagyon rossz autóban ül. Russell a negyedik helyen végzett, szóval annyira mégsem rossz az az autó ugye?"

 


A világbajnoki címvédő holland szót ejtett Hamilton imolai kudarcos 13. helyéről is.

„George jól rajtolt és a tiszta íven ment az első néhány körben. Ez segíthetett neki. Annyit tudok erre mondani, hogy Hamilton autójának lehet nagyobb volt a tempója, mint a középmezőnyben lévő autóknak. De igen. Nem volt könnyű előzni. Nem könnyű megítélni, mert Hamilton messze volt George Russelltől. De tény, Russell nagyon jól ment azon a hétvégén.

 

Hamilton provokációiról

"Tavalyi év végén Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke hangsúlyozta, Verstappen jó munkát végzett, és nem foglalkozik Hamilton provokációival. Lewis folyamatosan eldobja a pontszerzési lehetőségeit. Ám azt gondolom Max nem haragszik rá, profin viselkedik. ő az aki vezet nyer, aztán játszik a Playstationjén."

Borítókép: GettyImages 
Forrás: Marca.com 

Videók