Ha Ecclestone-on múlna elmaradna az idei szezon

A száguldó cirkusz egykori vezére nem ért egyet a júniusi kezdéssel.


A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone már lefújta volna a Forma-1-es világbajnoki sorozat 2020-as idényét.

A 89 éves üzletember azt mondta, a koronavírus-járvány miatt kevés esélyt lát arra, hogy idén megrendezik a vb-t.

"Hogy én mit tennék? Vélhetően megmondanám, hogy ebben az évben nem lesz egyetlen verseny sem" - mondta a jelenleg Brazíliában tartózkodó Ecclestone. Hozzátette, szerinte ez az egyetlen lehetőség arra, hogy mindenki biztonságban legyen, és ebben az esetben senki nem hozna felelőtlen döntéseket.

"Az olimpiát is elhalasztották, ami nyilván nem túl jó dolog, de a helyzet ezt kívánta meg" - fogalmazott a Forma-1 egykori vezetője, aki szerint inkább 2021-re kellene mindenkinek fókuszálnia a mostani bizonytalan helyzet helyett.


Az ausztrál szezonnyitót négány órával az első szabadedzés előtt fújták le.

Fotó: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

A sportág mostani vezetőségének tervéről, miszerint nyári indulással 15-18 futamos idényt terveznek, pesszimistán nyilatkozott.

"Nagyon meg lennék lepődve, ha ezt a tervüket meg tudnák valósítani. Szurkolok nekik, és adott esetben jövő év elején is lehet még három-négy verseny, ami a 2020-as vb-sorozatba tartozna, a kérdés csak az, hogy hol" - mondta Ecclestone.

A 22 futamos Forma-1-es idény eredetileg március 15-én az Ausztrál Nagydíjjal rajtolt volna, ám a járvány miatt az első nyolc versenyből hatot elhalasztottak, kettőt pedig - az ausztrál mellett a monacói hétvégét - töröltek. A szezon jelen állás szerint június 14-én Kanadában kezdődik.

Borítókép: Charles Coates/Getty Images

Videók