Futurisztikus online képregényt indított a Ferrari! - videó

Rendhagyó újdonsággal rukkolt elő a Ferrari csapata: versenyzős témájú internetes képregénysorozatot indított.


„We Race”, azaz „Versenyzünk” címmel indította útjára a Ferrari egy futurisztikus világ még futurisztikusabb „Forma–1-éről” szóló képregényét. Az olaszok egyelőre egy promóvideót, valamint két részt tettek közzé. Az alkotó pedig Riccardo Burchielli - vette észre az m4sport.hu.
 
A történet az elképzelt távoli jövőben játszódik, akkor, amikor a Földre már nem is ismernénk rá, mivel a világ keresztülment az „Átalakuláson”. Városok tűntek el és pusztultak le, a tengerek helyén sivatagok találhatók, a korábbi hegyeket óceánok fedték el. „A versenyzés iránti szenvedély, két csapat egymás ellen, két fiatal versenyző küzdelme, és a végső kihívás. Ez a We Race, egy új online projekt, mely a versenyzés iránti szenvedély és a képregények világának találkozása” – írta sorozatáról a Scuderia, hozzátéve, a versenyzés iránti szenvedély kortalan, és nem veszhet el. „A világ talán változik, bizonyos borzongások sosem.”
 
 
 
 
 
Történetük két szereplője kitalált karakter, a 21 éves, heves vérmérsékletű Lucas Hoth, és a 23 éves, ésszel versenyző Jim Jager, akik futurisztikus autókkal, a legkülönfélébb terepeken és kulisszák előtt – például sivatagban, elhagyatott metropoliszok utcáin vagy esőerdőkben – gyötrik egymást a dicsőségért. Az oldalon azt is elmesélik, hogyan alakult át ez a világ, bemutatják a karakterek életét, valamint versenyautóikat is.
 
„A Föld az Átalakulás után – a bolygó összezavarodott, felismerhetetlen. Ahogy az emberiség összeszedi magát a túlélésért vívott eszeveszett harc után, két fiatal férfi farkasszemet néz a legfontosabb kihívással: felfedezni, kik is ők valójában” – áll a bevezetőben.
 
A Ferrari e sorozattal újfent bizonyítja: a Forma–1 nyitott az új ötletekre és a digitális médiában való megújulásra.
 
A képregénysorozat ezen a linken keresztül böngészhető.
 

 

Videók