Füllentett a Ferrari pilótája apjának halála előtt

Vallott a fiatal sportoló.


Leclerc a Forma2-es szezonja közepén járt, és tagja volt már a Ferrari pilóta akadémiájának, és komolyan rebesgették, hogy a következő évben már F1-es autót vezethet. Tudta, hogy az apjának, Herve-nek nem sok van már hátra. Szóval azt mondta neki, hogy garantálták neki, a következő évben a Forma 1-ben is szerepet kap. Csakhogy ekkor még nem.

– Ez valamivel korábban volt, minthogy tényleg aláírtam volna, – elevenítette fel Leclerc, – de végülis nem hazudtam, mert itt vagyok most a Ferrarival, ami csodálatos érzés.

Azt is elárulta, hogy édesapja nagy vágya volt, hogy "F1-ben szerepeljen és világbajnok legyen. Ezt még nem értem el, de keményen dolgozom rajta, hogy valóra váltsam az álmát."
 
Még csak a második szezonjára készül Leclerc, de máris az egyik legnagyobb istállónál van. Ez nagyreklám a fiatal képességeinek és potenciáljának. Szokatlan, hogy a Ferrari ilyen korán szerződtessen egy fiatalt. Általában a tapasztalt pilótákat részesítik előnyben, főleg, ha már bizonyította, képes nyerni. Szóval Leclerc kiválasztásasokat elmond arról, milyen lenyűgözőek Leclerc képességei, amit a Sauber csillogtathatott tavaly, és milyen reményekkel vannak felé.
 
Gilles Villeneuve óta nem hoztak ennyire fiatal pilótát a csapathoz, az 1977 végén volt. A kanadai pedig beírta magát az F1 legendái közé négy rövid szezon alatt tragikus halála előtt az 1982-es Belga Nagydíjon.
Már csak az a kérdés, Leclerc beváltja-e a hozzáfűzött reményeket.
 
Fotó forrása: Morgan Hancock/NurPhoto via Getty Images
 

Videók