Forma-1: továbbra is titkolózik a Mercedes Michael Schumacherről

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn továbbra sem tudja, mi lesz Michael Schumacher sorsa a Forma-1-ben. A német csapat még mindig nem jelentette be a 2013-as pilótapárosát.


A korábbi jelentések szerdára várták a Mercedes nagy bejelentését, melyből kiderült volna, kik lesznek jövőre a csapat versenyzői a Forma-1-ben. Nos, a bejelentés elmaradt, de annyi bizonyos, hogy Nico Rosberg, aki szerződéssel rendelkezik a következő szezonra, az istállónál marad.

Schumacher sorsa már nem ennyire egyértelmű.

A német világbajnok még 2009 év végén írt alá egy három éves szerződést a német gyártóval, mely a hírek szerint Lewis Hamilton szerződtetését tervezi. Ha a 2008-as világbajnok valóban távozik a McLarentől, a német rekordernek mennie kellene - ekkor mint sportigazgató folytathatná tovább a Mercedesnél.

"Attól tartok, Schumacher ügye továbbra is tárgyalás alatt van - erősítette meg Ross Brawn csapatfőnök a BBC Radio 5 live adásában a sajtó értesüléseit. - Nem tudok sokat mondani ezzel kapcsolatban, de az biztos, hogy Michael hatalmas értékét képezi a csapatunknak. Sokat segített abban, hogy előrébb lépjünk. Borzasztó sokat tett hozzá a csapat fejlődéséhez, szóval továbbra is nagyon nehéz kérdést jelent számunkra a jövője. Folytatódnak a tárgyalások a háttérben.”

A csapatfőnököt természetesen kérdezték Lewis Hamilton esetleges szerződtetéséről is. "Lewis nagyon jó pilóta. Egy ambiciózus csapat a legjobb pilótákat keresi a mezőnyben, és mi egy ilyen istálló vagyunk, de azt gondolom, hogy rengeteg a pletyka a sajtóban. A következő hetekben-hónapokban elárulunk pár dolgot, és akkor majd minden világossá válik.”

A pletykák szerint a Mercedes évi 20 millió fontot kínál a britnek, mellyel Lewis a legjobban fizetett versenyzővé válna a kategóriában.

Videók