Forma-1: szinte biztos, hogy visszatér a Mexikói Nagydíj!

Egyre biztosabb Mexikó visszatérése a Forma-1-be. Jose Abed, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mexikói képviselője úgy nyilatkozott, hogy a visszatérés 2014-ben várható.


A Forma-1 mezőnye legutóbb 1992-ben versenyzett Mexikóiban. Az eddigi utolsó futamot Nigel Mansell nyerte egy Williams-Renault volánja mögött. Az elmúlt időszakban több olyan hír látott napvilágot, melyek szerint Mexikó közel áll a visszatéréshez és a közeljövőben újra futamot rendezne az elitkategóriában.

Jose Abed, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mexikói képviselője a spanyol AS-nek nyilatkozott arról, hogy a visszatérés 2014-ben várható az Autodromo Hermanos Rodriguez pályán, Mexikóvárosban.

Bernie Ecclestone, a FOM első embere elmondta, mindez csak akkor valósulhatna meg a helyszínen, ha a pálya egy nagyobb átalakításon, frissítésen esik át.

"Van tervünk, és miután befejeztük a pályán eszközölt módosításokat, 2014-ben visszatérünk a Forma-1-be” – erősítette meg Abed a spanyol lap hasábjain a korábbi értesüléseket. A mexikói képviselő egy 20 millió dolláros frissítési csomagról beszélt, míg a rendezési jog évi 30 millió dollár körül lesz Mexikóban.

Az ország számára nagy lökést jelentett Sergio Pérez (McLaren) és Esteban Gutierrez (Sauber) versenyzői szerződése a Forma-1-ben.

Videók