Forma-1: Räikkönen nem tévedt el Interlagosban, csak "nem volt nyitva a kijárat"

A finn Kimi Räikkönen azt állítja, a szervizúton lezárták azt a kijáratot, amit a 2001-es Brazil Nagydíjon használt, ezért talált vissza nehezen a pályára.


Eseménydúsan alakult Kimi Räikkönen versenye Interlagosban: már a rajt után visszaesett egy elfékezés miatt, majd az 5. körben a bokszutcába hajtott intermediate gumikért, és csak a 19. helyen tudott visszatérni. A futam során folyamatosan egyre előrébb verekedte magát, majd az év egyik legszebb előzésével hagyta maga mögött Michael Schumachert a 10. helyért.

Az 52. körben megint visszaesett a 17. helyre, miután felfedezőutat tett a pálya szélén. Kicsúszása után először a szervizúton keresztül próbált visszatérni a pálya, de nem talált kijáratot, így kénytelen volt megfordulni, és a füvön keresztülhajtva csatlakozni a mezőnyöz. Bár a felvételeken úgy tűnt, eltévedt, később kiderült, szándékosan választotta azt az utat.

"Az 52. kör utolsó kanyarjában kicsúsztam, mert nem láttam rendesen a koszos és párás sisakrostélyom miatt - nyilatkozta a futam után. - Ezen a helyen vissza lehet térni a pályára a betétversenyeken használt bokszutcán keresztül, csak át kell hajtani egy kijáraton. Ezt azért tudom, mert 2001-ben ugyanez történt velem, de akkor nyitva volt az a kijárat. Most valaki lezárta - jövőre majd meggyőződöm róla, hogy nyitva van-e."

Räikkönen egy nagy hajrával végül elcsípte az utolsó pontszerző helyet, a világbajnokságban pedig Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően megtartotta a harmadikat.

Videók