Forma 1: Neymar is segített Massának a Pole megszerzésében

2008 után először indulhat a Pole Pozícióból a Williams brazil versenyzője Felipe Massa a Forma 1-es Osztrák Nagydíjon.


Minden Forma 1 rajongó meglepődött az Osztrák Nagydíj időmérő edzése után, ugyanis a Williams-ek kiszorították a Mercedes pilótáit az első sorból, amely eddig szinte minden futamon ki volt számukra "bérelve".

Az első rajtkockából Felipe Massa indulhat, aki 2008 után diadalmaskodott ismét egy kvalifikáció során, amelyben nagy segítségére volt a brazil válogatott futballistája, Neymar is.

"Rendkívül boldog vagyok amiatt, ami történt ma az egész csapattal. Szerintem ez egy óriási pillanat. Nagyon régen volt, amikor utoljára sikerült pole pozíciót szereznem, 2008-ban Brazíliában. Egészen hihetetlen. Most már a holnapi futamra kell koncentrálnunk, nagyon nehéz és fontos verseny vár ránk. Ennél jobb helyről nem is vághatnánk neki. Itt, az első helyről indulni… sokszor volt már alkalmam a karrierem során innen indulni, de most újra sikerült. Hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára itt lehettem. Bíztam abban, hogy újra összejöhet még, és bízom abban is, hogy egy újabb nagy lehetőség vár rám, és talán a futam után is itt lehet majd. Olyan sok érzés kavarog most bennem. Mintha futamot nyertem volna. Fantasztikus karrierem volt, és most újra itt lehetek, a Williamsszel. Harcolnunk kell, de jó irányba haladunk, és a nehéz munka meghozza gyümölcsét. Nagyon örülök, hogy a Williams itt tart" – fogalmazott a brazil versenyző.

Massát természetesen megkérdezték a hazájában zajló labdarúgó-világbajnokságról is.

"Most nagyon sok minden történik Brazíliában. Mielőtt beültem volna az autóba, a kisfiamtól kaptam egy Neymar-kártyát, amit a sisakom oldalára raktam, így együtt ülhettem a kocsimban Neymarral!” – mesélte nevetve.

Videók