Forma-1: nem lesz ma döntés a Mercedes-Pirelli ügyben

Eredetileg ma hozott volna döntést a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Mercedes szabálytalan tesztelése ügyében.


Mint ismert a Mercedes csapata Barcelonában tesztelt május közepén három napon keresztül, amit a sportág szabályzata hivatalosan nem engedélyez.

A Forma-1 szabályai szerint az idény közben tilos tesztelniük a csapatoknak, ugyanakkor a Pirelli és a FIA között létrejött megállapodásban az áll, hogy a gumiszállító az abroncsok fejlesztése céljából 1000 kilométert tesztelhet bármelyik istálló részvételével, s biztosítania kell ezt a lehetőséget az összes gárdának.

A Mercedes ezzel az opcióval kívánt élni és tette mindezt a FIA engedélyével és közbenjárásával. A probléma csak ott vetődött fel, hogy a szabályok szerint csak korábbi versenymodellekkel lehet gumit tesztelni ezen időszakokban. A német istálló pedig a 2014-es autójával tette mindezt. Az ügy miatt a Red Bull és a Ferrari is tiltakozott, majd óvást nyújtott be a szövetséghez.

A bíróság eredetileg ma hozott volna ítéletet az ügyben, de a tagok a rendelkezésükre álló információk és bizonyítékok után úgy döntöttek, hogy csak egy későbbi időpontban hoznak ítéletet a Mercedes és a Pirelli privát tesztjét illetően. Erről számolt be a Sky és az ESPN csatorna is.

Videók