Forma-1: nagy dolgot tesz Bianchiért a Marussia

A Marussia Forma-1-es alakulatának vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy csak egy autót indítanak a hétvégi Orosz Nagydíjon.


A csapat korábban benevezte tartalékpilótáját, Alexander Rossitt, ám végül úgy döntöttek, így tisztelegnek sérült versenyzőjük, Jules Bianchi előtt.

A francia pilóta a Japán Nagydíj utolsó szakaszában szenvedett súlyos fejsérülést, amikor autója egy darunak csapódott. Bianchit természetesen azonnal kórházba szállították - a Nemzetközi Automobil Szövetség jelentése szerint ekkor eszméletlen volt -, ahol egy életmentő műtéten is átesett, állapota a csapat közleménye szerint továbbra is kritikus, de stabil. A fiatal versenyzőt jelenleg a Jokkaicsiban található Mie egyetemi kórház intenzív osztályán kezelik.

Csapata eközben első hazai megmérettetésére készül, melyen - mint az a most kiadott hivatalos közleményből kiderül - csak Max Chilton képviseli majd az alakulatot. Igaz, hogy a Marussia a hétvége kezdete előtt benevezte tartalékpilótáját, a szerelők pedig egy második autót is felkészítettek, a vezetőség azonban jobbnak látta, ha Oroszországban csak egy versenyzőt küld pályára, ezzel is tisztelegve a kórházban fekvő francia tehetség előtt.

"Nem tudom elmondani, mennyire megrendített az, ami Jules-lel történt - nyilatkozta brit Bianchi csapattársa. - Elképesztő az a támogatás, amit a Forma-1-es közösségtől kap, és most tényleg az a legtöbb, amit tehetünk, hogy folyamatosan támogatjuk őt és a családját ebben a nehéz időszakban. Ez a hétvége rendkívül érzelmes lesz a csapat számára, de megpróbáljuk átvészelni; folyamatosan imádkozni fogunk Jules-ért" - tette hozzá Chilton.

Videók