Forma-1: minden Vettelen múlik - nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó a Japán Nagydíj után kiemeli, hogy bár Sebastian Vettel zsinórban ötödször nyert, ezúttal izgalmas versenyen szerezte meg a 25 pontot.


FORMA-1
LAPSZEMLE, SPANYOLORSZÁG
El País: Fiatal kora ellenére Vettelnek már semmit sem kell bizonyítania. Bár nincs olyan kisugárzása, mint más versenyzőknek, kitörölhetetlen nyomokat hagy az F1 történelmében.
El Mundo: Vettel hivatalosan még nem világbajnok, de valójában már jó ideje az. Japánban istállója újabb sikerhez segítette úgy, hogy csapattársát, a féktelen természetű Mark Webbert megakadályozta a győzelemben.
Marca: Japánban is az nyert, aki mindig. De a szurkolók legalább látványos versenyt láthattak.
As: Vettel kímélte a gumikat, akkor ment gyors köröket, amikor kellett, de Webber jobban megérdemelte volna a győzelmet. Mégiscsak van csapatutasítás a Formula–1-ben.
OLASZORSZÁG
Tuttosport: Gyerünk, Ferrari, már csak büszkeségből is! Vettelnek már nem sok kell a vb-címhez, de a maranellóiak egy futamgyőzelemmel még visszahódíthatják a szurkolókat.
Corriere dello Sport: Vettel a bajnok. Seb kiharcolta az eleinte nem egyértelmű diadalt, és 90 ponttal vezet Alonso előtt.
La Gazzetta dello Sport: Vettel egy lépésre a negyedik vb-címtől. Sorozatban ötödször intették le elsőként, és Indiában már világbajnok lehet. A világnak ismét meg kell hajolnia a legerősebb páros, azaz Vettel és a Red Bull előtt.
NAGY-BRITANNIA
The Sun: Vettel idei kilencedik sikerét aratta, de az igazi pezsgőzés egyelőre elmaradt. Alonso negyedik helye miatt a németnek még egy GP-t várnia kell arra, hogy negyedszer is a fején érezze a koronát.
Daily Telegraph: Vettel úgy rohant Szuzukában, mint a célja felé egyre sebesebben haladó vonat. Már csak egy hajszálnyira van a végső győzelemtől.
Guardian: Vettelnek ezúttal keményen meg kellett küzdenie a győzelemért, és okosan kellett versenyeznie. Igazi krimi volt Japánban, elmaradt az utóbbi futamokra jellemző unalom.
FRANCIAORSZÁG
L'Equipe: A német negyedszer nyert Szuzukában, de ezúttal nem ezüsttálcán kapta a sikert. Őrületesen meg kellett küzdenie érte, most már nem lehet őt megállítani.
Liberation: Elkezdődött a visszaszámlálás. Vettel sorozatban negyedszer lesz világbajnok – már csak az a kérdés, hogy mikor.
Le Figaro: Alonsónak több csodára is szüksége lenne ahhoz, hogy megfordítsa a vb állását. A nyerő lapok Vettel kezében vannak.
NÉMETORSZÁG
B.Z.: Vettel még nem világbajnok. Sajnos elmaradt a nagy vb-mámor. Vettel minden körben keményen dolgozott, aminek az idei kilencedik futamgyőzelem lett a jutalma.
Abendzeitung: Világbajnoki teljesítmény! Vettel előnye 90 pont, most már egy ötödik hely is elég. Ha minden a terv szerint halad, két hét múlva megvan a negyedik vb-cím.
Frankfurter Allgemeine: Vettel sorozatban öt futamot nyert, de még várnia kell a vb-címre.

Videók