Forma-1: megvan a Ferrari új szupersztárja?

A Renault és a Mercedes korábbi technikai igazgatója, Bob Bell lehet az átalakuló Ferrari következő nagy „igazolása” – értesült a független szakíró, Adam Cooper.


 

A Mercedes áprilisban jelentette be, hogy addigi technikai igazgatójuk, Bob Bell év elején felmondott, s az idei év novemberében hivatalosan is elhagyja a csapatot. Bellt akkor összefüggésbe hozták a Ferrarival, amely csapat ugyanazon időszakban vált meg csapatfőnökétől, Stefano Domenicalitól. Az olasz helyébe a komoly átszervezésekbe kezdő Marco Mattiacci lépett.

Bellről azóta nem érkezett új hír, ám Adam Cooper most arról számolt be, hogy Maranello lehet pályafutása következő állomása. "Amikor megkérdeztem a Ferrari szóvivőjét, csak annyit erősítettek meg, hogy az új főnök, Mattiacci újabb szakemberek toborzásával igyekszik erősíteni a csapatát” – írja a szakíró blogján.

Bell mutatós önéletrajzzal rendelkezik. Hosszú F1-es pályafutását a McLarennél kezdte, majd később a Benetton, a Jordan és a Renault-istállók sikereiben is szerepet játszott. Utóbbi csapattal 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet nyertek, később pedig a csapat ügyvezetője lett. A Mercedeshez még az akkori csapatfőnök, Ross Brawn csábította 2011-re, ahol közösen építették fel a manapság nagy sikereket arató (szakember)csapatot.

Bell Ferrarihoz szerződése Cooper szerint reális lenne. Egyfelől azért, mert jól ismeri Ross Brawn több csapatnál is sikereket eredményező munkamódszerét, másfelől pedig mert korábban már az olaszok technikai igazgatójával, James Allisonnal, valamint Fernando Alonsóval is dolgozott együtt. "Ha munkába állna, lehetőség nyílna Allison számára, hogy inkább az autóra összpontosítson a szervezeti kérdések helyett. Ráadásul jelentős tudást hozna a csapathoz arról, a Mercedes hogyan vált ilyen sikeressé 2014-re” – folytatta gondolatmenetét Cooper, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Bell a jövőben csapatfőnökké lépjen elő; arra az esetre, ha Mattiacci valóban a Ferrari elnöki székébe ülne.

Videók