Forma-1: Massa nyerte a második szabadedzést Kínában

A brazil Felipe Massa nyerte a Kínai Nagydíj második szabadedzését Shanghajban.


Az első edzésen tapasztalt Mercedes fölénnyel kezdődött a második szabadedzés Shanghajban. Ez alkalommal azonban csak néhány percig tartott Rosberg és Hamilton uralma. A Ferrarival versenyző brazil Felipe Massa ugyanis nagyszerű tapadást ért el lágy gumikon, így a mezőnynek esélye sem volt a száguldó Ferrarival szemben.

A dobogó második fokára a finn Kimi Räikkönen ért oda, harmadik lett a szintén Ferrarival versenyző Fernando Alonso. Az első edzésen kiválóan teljesítő Rosberg a negyedik lett, míg Hamilton csak a hetedik időt autózta.

A második szabadedzésen egyébként sok istálló versenyszituációt szimulált az eredményesebb tesztelés végett, így fogytak rendesen a gumik. Többen is panaszkodtak a gumik kopására, érdékes hétvége elé nézünk a koszos-piszkos Kínai Nagydíjon, amit az is bizonyít, hogy Sergio Pérez például kétszer is odaverte a McLarent a gumifalnak.

Folytatás magyar idő szerint szombat hajnali öt órakor a 3. szabadedzéssel. A nyolc órakor kezdődő időmérő edzést már élőben közvetítjük Kínából.

Videók