Forma-1: komoly változás jön a McLarennél!

A McLaren szerdán bejelentette, a szezon végén távozik csapatuk sportigazgatója, Sam Michael. Azt azonban tagadták, hogy további távozások várhatóak Wokingban.


Sam Michael idén márciusban jelentette be főnökének, Ron Dennisnek, hogy feleségével és két gyermekével 2014 végén szeretne visszaköltözni szülőhazájába, Ausztráliába, ezért a szezont követően elhagyná a McLarent. A BBC-nek most az istálló szóvivője meg is erősítette a hírt, miszerint Michaelnek már csak három versenyhétvégéje van hátra aktuális csapatával. Ezen hétvégéken azonban még jelen lesz a sportigazgató. "Huszonegy hihetetlen évet töltöttem az F1-ben. Minden pillanatát élveztem a versenyzésnek, de most ideje hazatérni, és új kihívást keresni” – kommentálta a sportigazgató döntését.

Michael 2012 elején csatlakozott a McLaren-istállóhoz, ahová a Williamstől érkezett. A Forma–1-ben 1993-ban, a Lotus-istállónál mutatkozott be, majd a következő évre a Jordanhez szerződött. Ott kulcsfigurája volt az 1999-es nagy sikercsapatnak, mely bajnoki bronzérmet és két futamgyőzelmet szerzett Heinz-Harald Frentzennel. 2001-ben a paddock egyik legígéretesebb fiatal szakembereként szegődött a Williamshez, ahol egészen a technikai igazgatói pozícióig vitte. Innen 2011 májusában távozott, s a következő évtől mostanáig a McLaren sportigazgatójaként tevékenykedett.

Miközben a csapat megerősítette Michael távozásának hírét, egyúttal határozottan cáfolta azon találgatásokat melyek szerint ügyvezető igazgatójuk, Jonathan Neale, valamint technikai igazgatójuk, Tim Goss is hamarosan búcsút int Wokingnak. "Nem fognak távozni, és nincs is tervbe véve a távozásuk” – idézte a szóvivőt a brit lap.

Változások ugyanakkor vélhetően még lesznek a következő év kezdete előtt Wokingban, hiszen a csapat a Hondával 2015-től új korszakot kezd, Michael kiválásával pedig átszervezésekre lehet szükség. Emellett pedig Fernando Alonso is visszatérhet a gárdához, akinek a hírek szerint két választása van 2015-re: a McLaren vagy egy egyéves szünet.

Videók