Forma-1: jövőre már három villanyfényes nagydíj lesz!

A következő szezonban Oroszország is villanyfényes versenyt rendezhet, árulta el a futam főszervezője, Szergej Vorobjov. Az ötletet Bernie Ecclestone is támogatja.


Szocsi idén októberben láthatja először vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, az Orosz Nagydíj azonban több szakember szerint is ellehetetlenülhet, ha az Európai Unió újabb szankciókkal sújtja az országot (a krími válság kirobbanását követően több nagy cég bankszámláját is befagyasztották). Az ezzel kapcsolatos pletykákat a futam rendezői mellett a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke is cáfolta, a napokban pedig a főszervező is megszólalt, aki elárulta, hogy már megkezdték a jegyek értékesítését, sőt már most azon gondolkodnak, miként tehetnék látványosabbá Oroszország Forma-1-es futamát.

Szergej Vorobjov legutóbbi nyilatkozatából kiderült, hogy terveik között a verseny "éjszakaivá változtatása" is szerepel. "Valóban gondolkodunk ezen. Ecclestone nemrég Szocsiba utazott, és a saját szemével is meggyőződött arról, hogy mennyire szép az éjszaka ezen a helyszínen - idézi Vorobjov szavait a RIA Novosztyi hírügynökség. - Az ötletet technikailag nagyon nehéz lenne már az első évben megvalósítani, ezért 2014-ben biztosan nappali verseny lesz" - tesz hozzá a szakember, aki egyébként érdekesnek találja az éjszakai viadal ötletét, és úgy gondolja, hazája hamarosan csatlakozhat a villanyfényes viadalt rendező országok egyre népesebb táborához.

"Egy éjszakai versenynek nagyon magasak a költségei, szóval mindenekelőtt ezeket kell kiszámolni, de nagyon tetszik ez a koncepció, és úgy gondolom, hogy előbb vagy utóbb meg fogjuk valósítani ezt az elképzelést" - zárja gondolatait Vorobjov. A futam időpontjának módosítása egyébként már a 2014-es szezon előtt is felvetődött, Ecclestone ugyanis szívesen vette volna, ha az oroszok már idén éjszakai versenyt rendeznek, az olimpiai park látványa ugyanis már februárban magával ragadta a nyolcvanhárom éves brit milliárdost.

Videók