Forma-1: ez a négy pilóta küzd a Vettelt váltó Kvjat üléséért

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost nem zárta ki annak lehetőségét, hogy 2015-ben csapata mégis lehetőséget biztosít Jean-Éric Vergne-nek, aki az eredeti tervek szerint a szezon végén biztosan elhagyta volna az istállót. Az osztrák szakember elmondta, több név is van a listán.C
Augusztusban a Red Bull második számú alakulata hivatalosan is bejelentette, hogy 2015-ben a mindössze 17 éves Max Verstappen lesz Danyiil Kvjat csapattársa, Sebastian Vettel múlt heti bejelentése - mely szerint a szezon végén elhagyja a bikásokat - azonban keresztülhúzta az egylet számításait, az anyacsapat vezetői ugyanis a fiatal oroszt választották a német pótlására. Arról, ki veszi át Kvjat helyét továbbra sem született döntés, Franz Tost azonban elárulta, jelöltekből ezúttal sincs hiány - legutóbbi nyilatkozatából megtudtuk, még Vergne neve is fenn van a listán - írja a telesport.hu.

"Itt van nekünk Jean-Éric Vergne, aki egy rendkívül tapasztalt versenyző - idézi a Toro Rosso első emberének szavait a GPUpdate.net. - Továbbá itt van Carlos Sainz junior, aki jelenleg vezeti a Formula-Renault 3.5-ös géposztályának pontversenyét, és itt van Pierre Gasly, valamint Alex Lynn is" - utal az osztrák cég juniorprogramjának tagjaira. "A Red Bull szerencsére sok nagyon gyors és tehetséges pilótával rendelkezik, néhány héten belül pedig dönteni fognak arról, ki kapja meg versenyzői ülésünket" - teszi hozzá az osztrák szakember.

Noha Tost a tapasztalt francia nevét is megemlítette, a Red Bull nevelőprogramjának vezetője, Helmut Marko (aki egyben az anyacsapat tanácsadójaként is dolgozik) korábban a Servus TV-nek nyilatkozva egyértelművé tette, hogy Kvjat utódja mindenképpen a juniorok közül kerül ki. Sokak szerint a legnagyobb esélye Carlos Sainz juniornak van, aki egy fordulóval (azaz két futammal) a szezon vége előtt komoly előnnyel vezeti a Forma-Renault királykategóriájának pontvadászatát (a második helyen jelenleg a Caterham tesztpilótája, Roberto Merhi áll).

A nemzetközi sajtóban egyébként egyre többször említik meg Pierre Gasly nevét, aki a spanyolhoz hasonlóan a Renault-világsorozatban versenyez; első szezonjában eddig 8 dobogós helyezést szerzett, és jelenleg harmadik a pontversenyben. Hasonlóan erős bemutatkozást produkált a szintén esélyesként emlegetett Alex Lynn is; a fiatal brit versenyző idén debütált a GP3-as sorozatban, ahol már három futamgyőzelmet szerzett, és ő áll a tabella élén (a bajnokságból még négy futam van hátra, Lynn jelenleg 50 ponttal vezet legnagyobb riválisa előtt).

Videók