Forma 1-es pozíciót kapott Alonso

Ismét feltűnhet a kétszeres világbajnok a száguldó cirkuszban.


A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a McLaren nagykövete lett, egy szerep melyben tesztelheti a csapat autóját.
 
A csapat azt mondja, Alonso "a pilótákat és szerelőket is ellátja majd tanácsokkal, és bizonyos teszteken vezeti az autót, hogy segítsen a fejlesztésében" a 2019-es és 2020-as autóban.
 
A spanyol tavaly hagyta el az F1-et, és az Indianapolis 500-on indult egy McLaren csapatnál.
 
Alonso "igazi megtiszteltetésnek" és "csak a kezdetnek" nevezete a lehetőséget, hozzátette: "A McLaren különleges csapat, és az utóbbi idők megpróbáltatásai ellenére is az maradt.”
 
- Mondtam, mielőtt tavaly elhagytam volta a Formula 1-et, hogy hosszú távon látom a jövőm a McLarennel, szóval örülök ennek a lehetőségnek, és hogy közel maradhatok a csapathoz, ez a lelki otthonom – mondta Alonso. – Majd jön májusban az Indianapolis 500, amit nagyon várok, de ez csak a kezdete a rengeteg dolognak, amit együtt tehetünk. Szenvedélyem, hogy segítsek kibontakozni a fiatal tehetségeknek, legyen az a saját csapatomnál vagy a Formula 1 új generációjáról a McLarennél. Ez a csapatnak és nekem is fontos, úgyhogy ez egy különösen jövedelmező része a szerepemnek
 
Alonso, aki megnyitotta saját gokart pályáját és iskoláját szülővárosában Oviedóban, reméli, hogy megnyeri az Indy 500-at idén, és a második pilóta lesz, aki nyert Monacói Nagydíjat, Le Mans 24 órást és Indy-t.
 
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown teljesen érthető, hogy hivatalossá tették státuszát, hiszen a spanyol része a McLaren családnak, beírta magát történelmükbe, és így csatlakozhat egy másik kétszeres világbajnokhoz, Mika Hakkinenhez. Hangsúlyozta, egy Alonso szintű tanácsadó bármelyik csapatnak óriási segítség lenne.
 
Alonso még korábban arra is utalt, hogy azt sem zárná ki, hogy pilótaként visszatérjen az F1-be.

Videók