Forma 1: elköltözhet a Brit Nagydíj

Utcai pályát szeretnének.


A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn sem tart elképzelhetetlennek egy londoni futamot, igaz, nem a belvárosban képzeli el a futamot, hanem valahol a metropolis környékén, ahol nem okoz komolyabb felfordulást egy utcai verseny.
 
Továbbra is kérdéses a Brit Nagydíj sorsa, annak jelenlegi helyszíne, Silverstone ugyanis tavaly életbe léptette a szerződésben található kilépési záradékot, így a kontraktus 2026 helyett 2019 végén jár le. Ezzel nem a futam „elüldözése”, hanem a kedvezőbb feltételek kialkudása volt a rendezési díjat sokalló szervezők célja, eddig azonban nem tudtak megegyezni a sportág vezetőivel. Nemrég fölmerült, a felek álláspontjai közeledtek, és rábólintottak egy 30 millió fontos egyezségre, ezt azonban Silverstone cáfolta. Eközben ismét fölmerült, ha a legendás helyszíné távozik, London léphet a helyére, magát a Brit Nagydíjat ugyanis mindenképpen a naptárban akarják tartani.
 

A brit főváros nem most került először az F1 célkeresztjébe (korábban a Bernie Ecclestone neve által fémjelzett vezetőség is eljátszott egy ottani futam gondolatával), komoly előrelépés viszont sosem történt a londoni nagydíj ügyében. A városi futamokat régóta favorizáló Liberty Media azonban úgy tűnik, mindenképpen szeretne „futni egy kört” az ügyben. Legutóbb sportigazgatójuk, Ross Brawn beszélt a lehetőségről, kiemelve, a futamot nem a belvárosban tartanák.  

Videók