Forma-1: egykori agytrösztje rángathatja ki a Ferrarit a gödörből

Ross Brawn visszatérhet a Ferrarihoz, ráadásul lényegesen nagyobb hatalmat kaphat, mint legutóbb a Mercedesnél, ahol már nem számították rá csapatfőnökként.


Egyre több csapat kezdi el követni a Forma-1 új modelljét, amit először a Mercedes alkalmazott. A németek rájöttek arra, hogy a szervezetük és a különböző csoportok sokkal jobban és hatékonyabban tudnak működni, ha a csapatot nem egy, hanem több csapatfőnöki hatáskörrel rendelkező szakember irányítja.

A Mercedesnél ezt a szerepet jelenleg Toto Wolff, és Paddy Lowe tölti be, de fontos megjegyezni, hogy az irányításban több más fontos szakember is részt vesz.

Ezt a modellt kezdte el követni a Ferrari is, miután kirúgta Stefano Domenicalit. Az olaszt Marco Mattiacci váltotta, aki eddig a pontig nulla F1-es tapasztalattal rendelkezett. Mattiacci nagyon komoly szerkezeti átalakításokat tervez Maranellóban, melynek részeként a csoportok irányítása is teljesen átalakul.

A hírek szerint a Ferrari közel áll ahhoz, hogy leszerződtesse Brawnt, aki évekkel ezelőtt hatalmas sikereket ért el az olaszokkal. A britnek éves szinten 5 millió eurós fizetést kínálnak, és a pletykák szerint Ross kész visszaköltözni Maranellóba.

Videók