Forma-1: Ecclestone megnevezte az utódját, de még sokáig maradna

Bernie Ecclestone nem tart attól, hogy a közeljövőben elveszíti pozícióját. A 84 éves brit üzletember ismét egyértelművé tette, hosszú ideig akar még vezető szerepet betölteni a sport élén.


A nemrég napvilágot látott hírek szerint a királykategória kereskedelmi jogainak birtokosa (CVC) új elnököt szeretne látni a Forma–1 Bizottság élén. Ahogyan arról a Sky, a Financial Times és a Times is beszámolt, a pozíció betöltésére a CVC elnöke (Donald Mackenzie) által is támogatott Paul Walsh tűnik a legesélyesebbnek. Roger Blitz, a Financial Times riportere úgy tudja, Mackenzie szakmaibbá szeretné tenni a sport irányítását, elképzelései pedig nem egyeznek meg az Ecclestone által követett irányvonallal. Amennyiben Walsh kinevezése megtörténik, az a brit üzletember uralmának végét is jelentheti, hiszen az F1 Bizottság egyre nagyobb ellenőrzéssel bír a FOM fölött.

A 84 éves milliárdos azonban nem aggódik, bár azt maga is elismerte, hogy most nem ő mozgatja a szálakat. "Igazán különleges lenne, ha Walsh ezt meg tudná tenni [megingatni hatalmát], hiszen ahhoz előbb ki kéne nevezni őt a Forma–1 Bizottság élére – mondta az üzletembert a Telegraph-nak. - Hogy van-e befolyásom ezekre a dolgokra? Azt hiszem nincs. De semmit nem kell tennem. Van még néhány dollárom a bankban, szóval nem keresek új munkát. Amíg a Bizottság boldog, én is az vagyok. Ha már úgy érzem, hogy nem tudok eredményeket felmutatni, akkor majd nyugdíjba vonulok. Most viszont még nem ez a helyzet.”

Ugyanakkor Ecclestone elárulta, ha maga választhatná meg utódját, döntése a hosszú ideje mellette tevékenykedő Sacha Woodward-Hillre esne. "Mi történne, ha holnap meghalnék? Úgy gondolom, sok olyan ember van itt, aki továbbviheti az üzletet. Az egyikük talán Walsh úr, de a magam részéről jó ötletnek tartanám, ha egy nő vezetné a bizottságot” – mondta, majd hozzátette, nem szabad megfeledkezni arról, mekkora rutinnal rendelkezik a sport irányítását illetően.

"Van némi tapasztalatom itt. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az emberek bíznak bennem és tudják, hogy számíthatnak rám. Kezet rázok velük és nincs szükség a szerződésekre. Ezt a fajta jó hírnevet borzasztó hosszú ideig tart felépíteni, így aki utánam akarja csinálni, annak össze kell szednie magát” – zárta gondolatait.

Videók