Forma-1: csak akkor lesz csapatutasítás a jövőben a Mercedesnél, ha...

A Mercedes gyári alakulatánál tisztázták a csapatutasításra vonatkozó házon belüli szabályokat - jelentette ki a márka motorsport-igazgatója, Toto Wolff. Az osztrák szakember egyértelművé tette, csapata el szeretné kerülni a Magyar Nagydíjon történtek megismétlődését.
A listavezető egylet irányítói a szezon során több alkalommal is elmondták, versenyzőik szabadon küzdhetnek egymással, a Magyar Nagydíj alatt azonban arra kérték Lewis Hamiltont, hogy engedje el az eltérő taktikán lévő csapattársat. A korábbi világbajnok végül nem adta fel pozícióját (a csapatnak címzett válaszában elmondta, ha Nico Rosberg erőből le tudja előzni őt, akkor nem fog harcolni, viszont nem lassít a márkatárs miatt) és körökkel később a német pilóta előtt ért célba. Hamilton ezzel tizenegy pontosra csökkentette lemaradását a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

A csapat tanácsadója, Niki Lauda már a futam után kijelentette, Hamilton jól döntött, hiszen Rosberg nem volt elég gyors ahhoz, hogy megelőzze, így neki kellett volna lassítania, ezzel pedig értékes másodperceket veszített volna. Később kiemelte, hogy a csapatot sem lehet hibáztatni, ők ugyanis az adott pillanatban meg voltak győződve arról, hogy a német pilóta hamar leelőzi márkatársát. Hamiltont a csapat vezetősége sem hibáztatta, igaz, az eset után komolyabban átbeszélték a csapatutasítással kapcsolatos házon belüli szabályokat - olvasható a telesport.hu-n.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff az esetet követően egyértelművé tette, hogy a jövőben mindkét pilótának be kell tartania az istálló utasításait, kettejük párharcába azonban a továbbiakban sem fognak beavatkozni. Az osztrák szakember most azt is elárulta, hogy az említett szabályok a szezon második felében sokkal tisztábbak lesznek. "Kiegészítettük a megállapodást, mégpedig azzal, hogy a jövőben a hátul lévőnek egyértelműen gyorsabbnak kell lennie ahhoz, hogy az előtte haladónak utasítást adhassunk" - fogalmaz Wolff.

"Senkinek sem kell elvennie a lábát a gázról, a Mercedes versenyzői tehát a szezon második felében is szabadon küzdhetnek egymással, amikor a futamgyőzelem megszerzéséről van szó
" - zárja gondolatait a Sport Bild című német lapnak nyilatkozó sportvezető, aki a következő hetekben is a figyelem középpontjában maradhat, a világbajnoki cím sorsa ugyanis szinte biztosan a Mercedes versenyzői között dől majd el. A listavezető Nico Rosberg jelenleg 71 ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Daniel Ricciardót, a negyedik Fernando Alonso lemaradása pedig már 87 egység.

Videók