Forma-1: Alonso 10 millió eurót kap a Ferraritól, ha világbajnok lesz!

A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso minden idők egyik legnagyobb világbajnoki bónuszát, 10 millió eurót tehetne zsebre, ha megnyerné a világbajnokságot.


2005 és 2006 világbajnoka 2010 után ismét igen közel került ahhoz, hogy minden idők legfiatalabb háromszoros bajnoka legyen a Forma-1-ben. Az ominózus évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon mindent elvesztett a spanyol, de most Vettel lehet az, aki ugyanezt átélheti, mint akkor Alonso.

A spanyol „torreádor” hátránya 13 pont, ami nem ledolgozhatatlan, de tény, mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy a Red Bull német versenyzője ne tudja megvédeni a címét, és ne legyen háromszoros világbajnok.

Az olasz La Stampa most arról számolt be, hogy Alonso várható jutalma 10 millió euró. De a spanyol ezt az összeget csak akkor kapja meg, ha megnyeri a világbajnokságot. Ekkora bónuszt eddig csak Michael Schumacher kapott a sportban. A német rekorder pályafutása csúcsán az évi 100 millió eurós bevételt is elérte.

A Ferrari versenyzője azonban azt mondja, hogy ezen a hétvégén Vettel az, aki többet veszíthet, hiszen minden a kezében van ahhoz, hogy ismét megnyerje a sorozatot és ő legyen minden idők legfiatalabb háromszoros világbajnoka.

Videók