Forma-1: a McLaren vissza akarja kapni Lewis Hamiltont!

Martin Whitmarsh elismerte, hogy szeretnék visszakapni Lewis Hamiltont. A 2008-as bajnok brit nem zárta ki a visszatérés lehetőségét, de előtte új élményeket is gyűjtene.


A McLaren egyre gyakrabban jelzi, hogy mennyire fáj nekik Hamilton elvesztése, hogy mennyire szeretnék visszakapni a versenyzőt. Az istálló csapatfőnöke, Martin Whitmarsh Brazíliában röviden és tömören beszélt a médiának arról, hogy bízik a bajnokuk visszatérésében.

"Szeretnénk visszakapni őt, igen. Szóval reménykedjünk, hogy ez csak egy átmeneti év lesz” - vallotta be a McLaren csapatfőnöke a Sky Sports-nak.

Hamilton a következőket nyilatkozta a csapatváltásról a brit médiának. "Bizonyos értelemben szomorú lesz, amikor a futam végén leintik majd a versenyt, hisz ki tudja, mennyi ideig lesz ez az utolsó futamom a McLarennel. Másfelől ez egy gyönyörű dolog is, mert egy új fejezetet fogok kezdeni az életemben."A 27 éves versenyző - aki a 110. nagydíjára készül a csapattal, mellyel 14 évet töltött együtt - elmondta, hogy nagyon fognak neki hiányozni a mclarenes évek. "Hiányozni fog minden: a harcok Buttonnel, a többiekkel, hogy futamokat nyerjek a McLarennek. Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam a dolgokhoz. Amikor arra gondolsz, hogy ez lesz az utolsó alkalom – és ezen nagyon sokat töprengek -, akkor az nagyon szürreális, nagyon furcsa, és több értelemben is szomorú. Nagyszerű történelmünk van együtt. Természetesen együtt nyertünk és együtt veszítettük el a címet; együtt voltunk a létező legmagasabb csúcson, és együtt voltunk nagyon lent is, de mindig kihúztuk valahogy. Ez lesz az utolsó versenyem ezzel a csapattal, és ez az utolsó alkalom ebben az egyenruhában, amit nagyon büszkén fogok viselni. Biztosra fogok menni, hogy minden egyes pillanatát élvezzem, mert nagyon kemény lesz ennek ellenére. De ez nem egy korszak vége; ez egy nagyszerű fejezet vége az életemben. Remélhetőleg lesz egy második fejezet az életemben, de ez nagyon különleges volt a McLarennel, és tényleg nagyon remélem, hogy ezen a hétvégén odatehetem nekik.”

A 2008-as bajnok nem zárta ki a lehetőséget, hogy egy napon visszatér a csapathoz: "Nem tudom. Sohasem mondhatod azt, hogy soha. Mindig is ez lesz az otthonom. Mindig is úgy fogok tekinteni rá, mint az otthonomra. Kedves dolog lenne egy nap visszatérni, de meg akarok tapasztalni pár dolgot az út során. Majdnem olyan, mintha elmennék utazni egy kicsit, de egyszerűen csak arról van szó, hogy egy másik társasággal teszem.”

Videók