F1: rendkívül őszinte nyilatkozat Vetteltől, Hamilton hálás

Verstappen: "Nem rossz, nem rossz!"


 

Az időmérő után a futamot is Lewis Hamilton nyerte Szingapúrban, a második helyezést pedig ismét Max Verstappen szerezte meg Sebastian Vettelt leelőzve. Ők ketten két alkalommal is összecsaptak, mielőtt kialakult a végeredmény: a rajt után Vettel előzte le a hollandot, kerékcseréiket követően pedig Verstappen vette vissza a második pozíciót. Nézzük, hogyan értékelt a három főszereplő a leintést követően!

 

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Nagyon nehéz futam volt! A csapatomtól viszont végig nagyszerű támogatást kaptam. Végig hittek magukban, bennem és Valtteriben (Bottas) is. Ez egy áldás. Úgy éreztem, ez volt életem leghosszabb versenye, szóval, örülök, hogy már vége. Max is remek versenyt futott. Egy kicsit balszerencsések voltunk a forgalommal. Rosszul jött ki számunkra, Max pedig egy kicsit szerencsés volt. Szoros volt, és egy pillanatig a torkomban dobogott a szívem, de sikerült kimászni ebből a helyzetből. Nagy küzdelem volt a hétvégén. Rendkívül hálás vagyok a közönségnek: sok brit szurkoló érkezett ide! És még egyszer, köszönettel tartozom a csapatomnak.”

Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

„Nem rossz, nem rossz! Sajnos a végsebességünk nem volt túl jó az első körben, viszont a taktikánk remek, szóval vissza tudtunk jönni a második helyre, amit a rajt után elveszítettünk. Akkor már sejtettük, hogy ezzel meg kell elégednünk, hiszen Lewist már nem fogjuk utolérni. Voltak kisebb gondjaink a kiállás után és a biztonsági autót követően, de elégedett vagyok ezzel a helyezéssel.”

Sebastian Vettel (Ferrari) – 3. hely

„Összességében nem voltunk elég gyorsak ezúttal. Nem volt meg a megfelelő versenytempónk. Az elején próbáltunk agresszívnek lenni, de ez láthatóan nem működött. Ezt követően más típusú gumin futottam, mint a többi srác, és nem voltam biztos benne, hogy végig tudunk menni vele. Viszont nem volt opció az, hogy kimegyünk egy újabb cserére, szóval reménykedni kellett, hogy végig tudjuk csinálni. Az idő most egyértelmű, hogy nem a mi oldalunkon áll, és a mai verseny sem segít. Ahogy ma mentünk, így nem volt esélyünk. Ezen a hétvégén csak magunkat győzhettük le, és nem tudtunk mindent kihozni a csomagunkból.”

Videók