F1: reakciók az elképesztő Bahreini Nagydíj után

Hihetetlen verseny volt!


Egy egészen felejthetetlen Bahreini Nagydíjat nyert meg vasárnap Lewis Hamilton, megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast, valamint a végig vezető, a Ferrari ERS-rendszere miatt elbukó Charles Leclerc-et. A futamot követően a dobogósok nyilatkoztak.

 

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely
„Nagyon kemény futam volt. Egész hétvégén keményen kellett dolgoznunk. A Ferrari  végig nagyon gyors volt. Rossz volt látni, hogy Charles lelassult a futam végén. Remek munkát végzett a futamon, szóval szerencsések vagyunk, hogy mi nyertünk. A futamon mindent megtettem, amit tudtam. A csata jó volt Vettellel. A torony tetején a nagy zászlón látszik, hogy hatalmas a szél. Későn fékeztem, így sikerült Vettel mellé kerülnöm, és ha jól rémlik, össze sem értünk. Charles nagyon sok győzelmet fog még szerezni!”
 
 
Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. hely
„Csapatként igen nagy szerencsénk volt ma. Nem estünk szét, nem hibáztunk, és megbízható volt az autónk, ma ezért tudtunk nyerni. Kifizetődött, hogy megbízható az autó. Alapvetően viszont nehéz futam volt, mert nem volt túl jó az egyensúly. Emiatt voltak hibák. A rajt jól sikerült. Nem hagytam sok helyet Lewisnak, és nem is fogok. Az első kanyarban egy kicsit blokkoltak a kerekek. De jót csatáztam Lewisszal, gratulálok neki!”

 

Charles Leclerc (Ferrari) – 3. hely
„Sajnos ez benne van a pakliban. Ez is része a motorsportnak. Sajnos ez nem a mi napunk volt. Viszont magabiztos vagyok, hogy a csapat jól dolgozik majd, és javíthatunk. Ausztrália óta sokat fejlődtünk. Mindenki csalódott, de a szezon során ilyen is megtörténhet. Végül aztán szerencsések voltunk egy szerencsétlen helyzetben, mert a biztonsági autó miatt tudtam harmadik lenni. Egyébként hátrébb végeztem volna, és talán az üzemanyag sem lett volna elég. Nehéz ezt most feldolgozni, de köszönettel tartozom a csapatnak a jó autóért. Erősebbek fogok visszatérni! A start nem volt jó, de utána jól mentünk. Kár, hogy csak harmadik lettem, de mint mondtam, ez is hozzátartozik a versenyzéshez. Nézzük a jó oldalát! Nem is az eredményeket nézem, hanem, hogy mit érhettünk volna el, és ma nem a harmadik hely lett volna ez. Gratulálok Lewisnak és Valtterinek, én pedig erősebben jövök majd vissza!”
 
 
Fotó: Charles Coates/Getty Images

Videók