F1: nagy visszatérőé lehet jövőre a pontduplázós futam

A versenynaptárba jövőre visszatérő Mexikó rendezheti a 2015-ös bajnokság zárófutamát – állítja az FIA mexikói alelnöke.
Múlt héten vált hivatalossá, hogy Mexikó 1992 után jövőre újra a Forma–1-es versenynaptár részét képezi. A Hemanos Rodríguezről elnevezett versenypálya régóta napirendi ponton lévő visszatérésében kulcsszerepe volt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mexikói alelnökének, José Abednek is, aki a legfrissebb hírek szerint szeretné elérni, hogy hazája nagydíja zárja a 2015-ös bajnokságot – mégpedig duplapontos futammal - olvasható a telesport.hu-n.

Mint ismert, a szövetség az idei évben vezette be, hogy a szezonzárón (idén az Abu-dzabi Nagydíj) 50 pont jár a győztesnek, ezzel biztosítandó, hogy a bajokság a fináléig kiélezett maradjon. Noha a szurkolók már az ötlet elfogadásakor elégedetlenségüknek adtak hangot, és az FIA elnöke, Jean Todt is utalt rá korábban, hogy az idei történéseknek megfelelően újragondolhatják a pontduplázás kérdését, jelenleg nem sok jel utal arra, hogy a következő szezonban eltörlik azt.

A mexikói versenypályát egyébként jelentősen felújítják a következő szezonra, és bár a tervek láttán sokan aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az új vonalvezetésben átépítik a híres 180 fokos utolsó kanyart, a Peraltadát, José Abed kijelentette, a jobbos valóban nem képezi majd részét az új F1-es pályának. „Először is, a régi emelt ív túl veszélyes, másodszor helyet kell biztosítanunk további negyvenezer nézőnek” – indokolt a Grupo Formula rádiónak. Majd hozzátette, versenyük más miatt így is rendkívül izgalmas lehet. „Talán Mexikóban látjuk majd a szezonzárót – dupla pontokkal.”

Videók